Hjem » Interiør & design »  Gjenoppliver populært design fra 80-tallet

Gjenoppliver populært design fra 80-tallet

I kjelleren under det gamle damaskveveriet i Kolding skjuler det seg et skattekammer av dansk tekstildesign. Et arkiv fylt med skisser på pergament, veveprøver og ikke minst stoffer i lyse farger og mønstre som kan dateres helt tilbake til starten av 1900-tallet. I dag er arkivet en unik kilde til inspirasjon når det skal skapes nye kolleksjoner - og det er nettopp her, i et århundre med designhistorie, at relansering av Kim Navers vakre AGER-design begynte. 

AGER i nye klær

AGER så dagens lys for første gang i 1989 og kom i en bølge av linjemønstre, som flere designere dyrket i 80-årene. I motsetning til Navers‘ tidligere bidrag til damaskkolleksjonen var AGER spesiell fordi det brøt med en geometrisk stramhet og åpnet opp for et mykere og rundere design. Inspirasjonen til designet kom fra de vakre mønstrene som dannes i det åpne landskapet, der blomstrende enger, bølgende kornåkre og grønne skoger fortsetter så langt øyet rekker. Et design som minner om varme sommerdager og den roen man kun oppnår i den frie, uforstyrrede naturen.

Tilbake til naturen

Naturen er et viktig tema - også innen design, der farger, materialer og former er spesielt populære når de henter inspirasjon fra naturens eget univers. Med sitt myke, organiske uttrykk skriver AGER seg inn i en tidløst designtradisjon, som er høyaktuell igjen i dag: 
– Vi ser en klar trend i tiden der man går fra svært strenge linjer til mer myke og runde former. Det er nettopp derfor AGER er like relevant som for 30 år siden - og en relansering av det naturinspirerte designet tilfører et etterspurt organisk uttrykk til kolleksjonen, forklarer Anne Mette Bjerre Hansen, Design og Concept Manager hos Georg Jensen Damask. 
Hos designer Kim Naver vekker det glede at AGER-designet nok en gang får en plass i kolleksjonen: 
– Som designer prøver man alltid å skape et tidløst design. Å lage noe som er evig gyldig. Derfor er jeg beæret over at designet gjenoppstår. Det betyr mye å ha skapt noe som fortsatt er aktuelt mer enn 30 år etter det først ble lansert, forteller Kim Naver.

Priser og produktinformasjon

• Dynetrekk, 140x200 cm, 1 810,-. 
• Putevar, 50x70 cm, 530,-.
• AGER-designet fås også til baby og junior til priser fra 680,- per sett.
• AGER er fremstilt i 100 % egyptisk bomull og lanseres i tre farger - Coral Rose, China Blue og Quartz.

Av: IN magasinet

Følg IN magasinet på Facebook