Hjem » Hjem & fritid »  Get out

Get out

Friluftsliv kan være så mangt. Å så frø i kjøkkenhagen. Finne seg en lun sofakrok på terrassen. Og man må ikke alltid yte for å nyte. Velkommen til Hageland Kolsås.

Grønt er hot. Å omgi seg med planter. Hagesentrene blomstrer, og har blitt til spennende oaser for inspirasjon til hus og hjem. Men en annen viktig del av sortimentet er i økende grad hagemøbler. 

Investerer

– Man kjøper gjennomsnittlig dyrere utemøbler enn før, og skifter ut sjeldnere, sier Finn Kristiansen hos Hageland Kolsås. 
Og selv om været i Norge er blandet, blir det investert ganske mye i forhold til antall bruksdager. Nordmenn er løsningsorienterte. Varmelamper forlenger kveld og sesong. Levegger luner. Dessuten har nordmenn blitt mer kreative. Hageprogrammer viser folk hvordan man kan bruke utearealet optimalt. 
– De er faktisk utrolig flinke, som i «Tid for hjem», nesten flinkere ute enn inne, og med veldig mange smarte løsninger, sier Finn. 
Og mange kunder kommer til Hageland med ferdige plansjer – tegnet av hagearkitekter.

Come rain, come shine

Pene skal møblene være. Komfortable. Og ikke minst praktiske. Som utemøblene fra Formfin. I fjor innledet møbelprodusenten i Sykkylven et samarbeid med Hageland, som er eneforhandler i Norge. Hageland har ikke annonsert så mye, men jungeltelegrafen har gjort sitt. De selger godt av kolleksjonen Villa, bygget opp som en innesofa, men ment til utebruk. Villa fås i hele seks forskjellige farger, og man kan bygge forskjellige moduler, som vinkel og 4-seters sofa. Hele rammen er i aluminium og rustfritt stål. 
– Formfin er ikke dyrt i forhold til alt du får, og med hele 10 års garanti på rammekonstruksjon og seteputer, sier Finn. 
Putene holder fasongen ved hjelp av kaldskum, og tekstilet Dolce inneholder en membran som beskytter putene mot fukt. Dolce tåler ekstremt mye i forhold til fargeekthet. Den nordvestlandske møbelprodusenten kommer nå også med spisestol i samme konsept. 
– Formfin er raske på levering. Bare 10 dager! For skal du selge det som et hagemøbel, så må det gå fort, sier Finn. 
Dessuten er Formfin kortreist – sendt innenlands.

Lite vedlikehold

Et annet merke med flere av de samme egenskapene som Formfin, er Hollandske Life. De bruker Sunbrella stoffer og aluminium, det er og stoffer som tåler regn og sol. Det liker kundene. 
– Folk ønsker minst mulig vedlikehold og minst mulig jobb med det de kjøper, og her hos oss selger vi mye minimalistiske møbler, sier Finn. Sunbrella er godt kjent i enkelte markeder, stoffet har blitt mye benyttet i markiser, og ble laget allerede på 60-tallet. Til møblene brukes det imidlertid en mye mykere utgave av stoffet. Hageland har ført merket i tre år nå, og selger mer og mer. 
– Life posisjonerer seg på kvalitet til en fornuftig pris, sier Finn.

Hyttekos

Som man ofte sier i klesbransjen, er «alt lov». Også innen møbler er det gjerne flere trender gående. Både kunstrotting og tre holder stand som materialer. Selv om teak har fått et noe ufortjent rykte. Alt Hageland selger av teak, er fra plantasjer og FSC-godkjent. Teak kan gjøres stramt og kult. Kombineres med aluminium, eller kline til med en variant i kombinasjon med rustfritt stål. Svenske Brafab og Life Outdoor fra Holland har gode eksemplarer på teak utemøbler. Og det er opp til enhver om man vil behandle og bevare teaken som den er, eller la treet gråne naturlig. Naturlig er også looken på Canadian Outdoor. Stolene, som er i produsert i Canada, er vedlikeholdsfrie, i vannavstøtende cedertre. De kan, på samme måte som teak, gråne hvis man velger det. Stolene trenger bare å vaskes over i ny og ne. 
– Mange har slike stoler på terrassen på hytta, sier Finn.

Allsidig utvalg

Det er ikke alltid man trenger de store investeringene for å få det trivelig i hagen. Kommer det en skur, kan man raskt dekke til sittegruppen med et møbeltrekk, mens en praktisk, sidehengt parasoll kan svale det hele ned når sola varmer som mest. Hageland Kolsås ønsker deg en god vår. Get out.

FAKTA: Hageland

• Kolsås: Brynsveien 90, 1346 Gjettum
Telefon: 67 17 59 90
• Olsens Enke: Sigurd Iversens vei 2, 0275 Oslo
Telefon: 22 51 39 39
• Facebook: www.facebook.com/Hagelandkjeden
• Instagram: www.instagram.com/hagelandkjeden

Tekst: Trine Texnæs | Foto: Hageland Kolsås