Hjem » Klær & mote »  Gellner og Weggenmann – A perfect match

Gellner og Weggenmann – A perfect match

Begge er medlemmer og grunnleggere av German Finest, en gruppe på seks high end tyske juvelprodusenter. Begge er kjent for sin enestående design. De har kjent hverandre i mer enn tyve år og de har allerede samarbeidet i seks av dem.

På hver sine felt representerer Jörg Gellner og Michael Weggenmann det ypperste innen smykkedesign. Nå har de slått sine krefter sammen for å bli enda bedre. 
– Vi hadde jobbet sammen ved flere anledninger allerede. Dessuten er vi gode venner. Da Jörg spurte meg om det ville være en idé å gjøre samarbeidet mer permanent var jeg umiddelbart positiv til tanken. Og jo mer jeg tenkte jo mer ble det åpenbart at vi to ville utgjøre en perfekt match, forteller Michael Weggenmann. 
Tidligere i år solgte han selskapet sitt til Jörg Gellner og vil fra nå av presentere sine design under partnerens selskap. Samarbeidet er basert på et kreativt grunnlag, og slik vil det fortsette. Weggenmann har fått stillingen som kreativ direktør, noe han stortrives med.
– Da kan jeg gjøre det jeg liker best, som er å designe smykker. Jörg kan på sin side konsentrere seg fullt og helt om den administrative delen av bedriften.

Et unikt talent

Gellner har i mange år vært en pionér innen perledesign. Mer enn noen annen har de tilført tradisjonsrike perlesmykker en chic og trendy touch. Weggenmann er på sin side kjent for sine innovative diamantsmykker. Det finnes knapt den pris sistnevnte ikke har mottatt. Blant dem The International Design Excellence Award, som trolig er den mest anerkjente og respekterte prisen i bransjen. 
Juryens begrunnelse for å tildele Weggenmann prisen er nærmest åpenbar. En titt på kolleksjonene hans vitner om et unikt, kreativt talent. Han benytter like gjerne oksidert stål, fargerikt glass og rustent jern som ordinært gull og sølv – alltid i kombinasjon med eksotiske diamanter. 
Som Gellners nye kreative leder har han nå også perler å boltre seg med. 
Så langt har samarbeidet resultert i kolleksjonene Rendezvous og Bolero, som begge har tatt markedet med storm. Uttrykket, som er både sexy og casual, representerer et helt nytt nivå innen smykkedesign. Utvilsomt Gellner; utvilsomt Weggenmann. 

Tekst: Siri Gerrard | Foto: Gellner

Følg IN magasinet på Facebook