Hjem >  Gastronomiske eventyr i Åre

Gastronomiske eventyr i Åre

Få ting kan måle seg med et bedre måltid i godt selskap. Og er omgivelsene i tillegg ekstra flotte er det utvilsomt et pluss. Tar du turen over grensen til Copperhill Mountain Lodge i Åre er de nettopp dette du får oppleve. Denne vinteren står nemlig i gastronomiens tegn på hotellet og de kan friste med en rekke mat- og vinopplevelser som det er vel verdt å få med seg!

Copperhill Mountain Lodge i Åre er ikke helt som andre hoteller. Her finner du både arkitektur i verdensklasse, en fantastisk utsikt over vill natur, et prisbelønnet spa, en stor samling kunst og ikke minst alt hva hjertet kan begjære av friluftsopplevelser rett utenfor dørene. Beliggende bare to timers kjøretur fra Trondheim er Åre kanskje aller mest kjent som vintersportseldorado og mulighetene for vinteraktiviteter er nærmest uendelige. Denne vinteren har hotellet dessuten satset for fullt på gastronomi og byr på spennende opplevelser innen mat og drikke.
– Vi har valgt å satse mye på gastronomi denne vinteren og kommer blant annet til å ha vinsmaking, gjestekokker og temakvelder i samarbeid med leverandører av både mat og drikke. I tillegg har våre restauranter fått nye menyer, forteller Sara Ekdahl, markedssjef ved Copperhill Mountain Lodge.

Inviterer verden inn på kjøkkenet

Med flere serveringssteder på hotellet har du mange valgmuligheter. I restauranten Niesti har kjøkkensjefen skapt en meny inspirert av noen av verdens største skisteder og gjestene inviteres med på en internasjonal matreise med retter fra blant annet Kitzbühel, Chamonix eller spanske Sierra Nevada.
– Det er en spennende og annerledes meny bestående av minst tre retter. Menyen endres hver kveld og rettene er laget av lokale råvarer fra skogene og sjøene her i Jämtland. Er man hotellgjest med halvpensjon så kan man velge både denne og andre menyer. Og selvfølgelig er det mulig å bestille bord også som ekstern gjest.
Både innen maten og vinenes verden byr Copperhill Mountain Lodge på en reise denne vinteren.
– Vi har invitert verden inn på vårt kjøkken. Lenge har trenden vært fokus på veldig lokal mat. Og selv om vi fremdeles helst bruker kortreiste råvarer, så er selve smakene og rettene nå mer internasjonale.

Temakvelder og stjernekokker

Copperhill Mountain Lodge har også en egen loungebar, Fireside. Her var det tidligere også mulig å spise, men nå har den blitt forvandlet til en ren vinbar med et bredt utvalg viner på glass. I løpet av vintermånedene vil hotellet invitere til flere temakvelder hvor ulike vinleverandører vil presentere sine viner. Det vil også bli temakvelder om vin fra land som Sør-Afrika, Italia og Frankrike. I hotellets restauranter vil det dessuten bli gjesteopptredener med flere kjente kokker fra vårt naboland, som Griffins og Christian Hellberg.
Det nyeste tilskuddet til hotellets mattilbud er matsalen Biblioteket hvor du kan nyte utsikten mot Åreskutan sammen med et bedre måltid.
– Biblioteket hadde noen bord tidligere også, men nå har den fått både ny innredning, mye større plass og ikke minst en bredere meny. Dette er vår à la carte restaurant hvor det serveres en meny av høy kvalitet med inspirasjon fra hele verden. Gjestene kan også prøve vår egen Vaajese-meny som er en prøvesmakningsmeny med seks retter. Vaajese er samisk og betyr saga eller legende og menyen består av retter fra Jämtland laget av lokale råvarer. Den serveres sammen med en spesialkomponert vinpakke. Det er en utrolig spennende meny og vi ser at den er veldig populær blant de som er interessert i mat og drikke. I vinter kommer vi dessuten til å tilby en gourmetpakke med spesialpris hvor man kan bo på hotellet, spise Vaajese og delta på ulike arrangementer. Og alle arrangementer vil bli lagt ut på hotellets hjemmeside, www.copperhill.se, hvor man også kan bestille bord eller opphold, avslutter Sara og ønsker alle velkommen til matopplevelser utenom det vanlige i Åre!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Natalie Frisén, Jonas Kullman, Nic Lehoux & Annika Lundvall

Følg IN magasinet på Facebook