Hjem >  Fra James Bond til Doktor Proktor

Fra James Bond til Doktor Proktor

Hva er vel bedre på mørke høstkvelder enn å slappe av i et behagelig kinosete og nyte en god film? I høst kan SF Kino friste med et innholdsrikt program med noe for enhver smak og aldersgruppe.

Film er uten tvil fremdeles best på kino og det er mye å glede seg til på høstens kinoprogram. Kinoene i Stavanger og Sandnes drives av SF Kino og har alltid et bredt og variert program med filmer for alle aldersgrupper. Til sammen kan de to kinoene skilte med hele 17 saler med 2251 seter. Kinoen i Stavanger er landets fjerde største og har nå ti moderne saler som er utstyrt med det aller beste innen lyd og bilde. Her finner du dessuten både Luksus- og VIP-sal. Kinoen er dessuten fullt digitalisert, noe som gir mulighet for visning av flere 3D filmer parallelt. Her får du en kinoopplevelse med det aller beste innen både lyd, bilde og komfort. 18. september er det duket for dramatikk og spenning med premiere på Everest med blant andre Jake Gyllenhaal, Josh Brolin og Keira Knightley på rollelisten. Filmen er inspirert av den sanne historien om den katastrofale ekspedisjonen på Mount Everest i 1996, hvor flere fjellklatrere mistet livet. To klatreekspedisjoner forsøkte å ta seg til toppen på verdens høyest fjell under en forferdelig snøstorm og endte opp i en marerittaktig kamp mot naturkreftene.

Science fiction med Matt Damon

Spenning blir det også 2. oktober med filmen The Martian. Her møter vi Matt Damon i rollen som astronaut Mark Watney. Under en bemannet romferd til mars antas han omkommet etter en voldsom storm og blir derfor etterlatt av mannskapet sitt. Men Watney har overlevd og er strandet alene på den fiendtlige planeten. Dermed må han bruke all sin kløkt både for å finne måter å livnære seg på og ikke minst for å signalisere til jorden at han fremdeles er i live. Millioner av kilometer unna jobber NASA utrettelig for å bringe han hjem, samtidig som hans gamle mannskap plotter en nærmest umulig redningsaksjon. Samme dag er det også premiere på komedien The Intern med Anne Hathaway og Robert De Niro i hovedrollene. Den 70 år gamle enkemannen Ben Whittaker har oppdaget at pensjonisttilværelsen raskt ble ganske kjedelig. Dermed griper han muligheten til å begynne å jobbe for en online moteside og alt ligger til rette for mange morsomme situasjoner.

Joachim Triers Louder Than Bombs

I begynnelsen av oktober kommer også Joachim Triers Louder Than Bombs. Filmen er spilt inn i New York med Isabelle Huppert, Gabriel Byrne og Jesse Eisenberg i rollene og var den første norske filmen på 36 år som deltok i hovedkonkurransen på filmfestivalen i Cannes. Tre år etter at fotografen Isabelle Reed døde i det som tilsynelatende var en bilulykke må enkemannen Gene fortelle sin yngste sønn hva som egentlig skjedde. Han ber sin eldste sønn Jonah om å komme hjem for å hjelpe, men opplever isteden at han vender seg mot han. Jonah har nemlig sitt eget bilde av moren som han ikke er villig til å endre. Louder Than Bombs forteller en sterk historie om løsrivelse og samhold i en moderne familie, og er en film det absolutt er verdt å få med seg. 16. oktober er det premiere på Doktor Proktors Tidsbadekar hvor den kjærlighetssyke Doktor Proktor har reist tilbake i tid i et desperat forsøk på å endre historien. Han vil nemlig stoppe bryllupet mellom sin elskede Juliette og den skrekkelige Claude Cliché, men blir fanget i tiden. Lise og Bulle, Proktors samarbeidspartnere og nabobarn, må nok en gang trå til og reiser etter i tidsbadekaret for å forsøke å hjelpe han. Dermed får vi bli med på en ellevill tidsreise hvor de blant annet får hilse på Napoleon, med nød og neppe slipper unna giljotinen under den franske revolusjon og møter Jeanne d`Arc.

Det siste kapittelet i The Hunger Games

I november blir det gjensyn med den britiske agenten 007 i James Bond: Spectre. Daniel Craig er tilbake i rollen som James Bond og dette er en film som garantert vil bli en av høstens store publikumssuksesser. November byr på spenning også for de yngste med premiere på Julekongen 13.november. Ondskapen herjer i Ridderdalen og jula er avlyst. Bare familien Gran kan redde den. Julekongen er en morsom film basert på den suksessfylte julekalenderen, fylt med humor, trolldom og sosialt kløneri. Og 18.november er det endelig tid for det siste og avsluttende kapittel i The Hunger Games-serien med The Hunger Games: Mockingjay Part 2. En film som mange nok har ventet lenge på!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Filmweb.no

Følg IN magasinet på Facebook