Hjem » Klær & mote »  Fra elegant til tøff

Fra elegant til tøff

Tvillingbrødrene Marius og Henrik Trent har kledd norske kvinner i kontinental mote i 22 år, og gjennom disse årene har de lagt merke til en spennende stilendring.

Brødrene Trent har lagt mye tid i å gjøre klesbutikkene sine til en vakker opplevelse for norske kvinner. Butikkene er romslige og vakkert lyst opp, og i midten av butikkene står det en storslått rosebukett, omringet av fargerik, kontinental mote. Vi har møtt en av tvillingbrødrene bak klesbutikksuksessen Trent&Trent; Henrik Trent.
– Før så ville mange damer kles seg elegant, men nå vil de være tøffere, forteller han ivrig.
– Vet du, rett før 2000 så tenkte jeg «nå begynner vi vel å selge romdrakter». Da mener jeg slike som man bruker når man skal på spacefest, ler Trent.
Men slik ble det ikke. Fremdeles selger butikken bohemske kjoler, bluser og skjørt. 
– Noen er bohemer og blir alltid det, andre er elegante, noen mikser og skal være tøff. Noen ganger kommer damer til butikken og så sier de «dette er så damete». Da ønsker de kanskje litt tøffere stil, noe jeg ser er veldig populært nå om dagen.
Henrik tenker seg om.
– Vi ser kunden for den de er og vi står alltid klare for å hjelpe kunden i en prosess hvor de enten ønsker å holde seg til en kjent stil eller hvor de ønsker å eksperimentere med noe nytt. Vi bruker vår ekspertise og erfaring til å rådgi og inspirere kunden, sier han.

22 år drift

Når koronaviruset brøyt i fjor så ble Trent&Trent påvirket, på lik linje med mange butikker rundt om i verden. Selv om mange av deres faste kunder måtte holde seg inne, så klarte butikken seg godt. Nå har de drevet klesbutikken i 22 år.
– Vi har stått i mange kriser, som finanskrisen, 9/11 og nå også, koronautbruddet. I alle tider har vi solgt klær i våre butikker, smiler han.
Henrik og Marius driver to Trent&Trent butikker, en på Paleet og én på Fornebu. 
– Det fine med butikken vår på Paleet er at vi har klart å overleve i så mange år. Vi har rett og slett alltid fokusert på kunden, det er trikset, understreker Henrik.
Tvillingbrødrene forteller at de streber etter å gi sine kunder en opplevelse i deres butikker. De ansatte skal gi service, kle seg flott og skape en opplevelse.
– Alle klærne våre er skreddersydde og vi har laget fantastiske butikker med flott interiør, klær og farger. Vi spiller musikk og tenner deilige duftlys. Vi har klart å opprettholde butikkene våre i alle år gjennom å gjøre oppgraderinger og å pusse de opp.

Internasjonale klesmerker

Eierne av Trent&Trent forteller at de er opptatt å kle opp sin egen butikk med kvalitetsvarer.
– Når vi velger klærne vi skal føre så velger vi Tysklands og Italias beste merker. Vi ser på pris, kvalitet og på hvem kunden til klesmerket er.
I begynnelsen førte Trent&Trent italienske merker som Gianni, Versace, Dolce & Gabbana og Cavalli, men så gikk de sakte men sikkert over til leverandører fra Tyskland, Frankrike, England, Nederland og Canada. Vanligvis drar brødrene på messer rundt om i verden. Henrik har vært i Milano, Berlin Amsterdam, Düsseldorf og London.
– Det er deilig å være på messer, sier butikkeieren, som ufrivillig ikke har vært på messer på nærmest to år grunnet koronautbruddet. Vi hadde våre rutiner på messene, som hjalp oss i å finne leverandører vi likte. Det kan være vanskelig å finne gode leverandører. Kunnskapen og erfaringen om ulike leverandører opparbeides over flere år, forklarer han.

Familiebedrift i to generasjoner

Trent&Trent drives av tvillingbrødrene selv, men også av konene og barna deres. Karoline, Marius Trent sin datter, er i foreldrepermisjon, men blir likevel skrytt av. Hun er utdannet på BI og har jobbet i mediebransjen.
– Det begynte med at hun ble med på showroomene våre, og etter det ble hun med på teamet. Hun er fremtiden for Trent&Trent. Hun har stort potensiale og en fremtidig arvtaker for oss, sier Henrik.
Alexander, Marius sitt andre barn, har også stått på i klesbutikken, særlig under koronautbruddet. Da var han nemlig permittert fra sin jobb som pilot. Nå som grensene begynner å åpnes opp igjen, ser han frem til å gå tilbake til sin vanlige jobb.

FAKTA: Trent & Trent

• Trent&Trent har 3 avdelinger, en på Paleet i Oslo sentrum, 1 på Fornbu S på Fornebu og nettbutikken trent.no.
• Butikk Oslo sentrum: Paleet 2. etasje
Instagram.com/trentogtrent_paleet
• Butikk Fornebu: Fornebu S
Instagram.com/TrentogTrent_fornebu
• Nettbutikk: trents.no
• Facebook: facebook.com/TrentogTrent

Tekst: Jonina Reynisdotir | Foto: Jonina Reynisdotir & Trent&Trent
 

Følg IN magasinet på Facebook