Hjem >  En innholdsrik vinter på kino

En innholdsrik vinter på kino

Få ting er bedre en kald vinterkveld enn å sette seg godt til rette i en varm kinosal for å se en god film. Og med premierer på filmer fra Star Wars til Solan og Ludvig kan SF Kino friste med et innholdsrikt program denne vinteren!

De siste årene har julen seilt opp som den uken i året med høyest besøkstall på norske kinoer. Og tar man en titt på årets juleprogram hos SF Kino er det ingen grunn til å tro at kinoene i Stavanger og Sandnes blir mindre besøkt denne julen. I tillegg byr de på et spennende program også resten av vinteren.
Kinoene i Stavanger og Sandnes drives av SF Kino og tilbyr alltid et variert kinoprogram med noe for aldersgrupper. Til sammen kan de to kinoene skilte med hele 17 saler med 2251 seter og over 800 000 besøkende på årsbasis. Kinoen på Sølvberget er landets fjerde største og har nå ti moderne saler. Her finner du dessuten både Luksus- og VIP-sal. Kinoen er fullt digitalisert, noe som gir mulighet for visning av flere 3D filmer parallelt. Her kan du med andre ord nyte vinterens kinoprogram med det aller beste innen både lyd, bilde og komfort!

Tom Hanks i spennende thriller

Regissør Steven Spielberg og skuespiller Tom Hanks har med stort hell jobbet sammen flere ganger tidligere og nå er de tilbake med en ny film. 27. november er det premiere på den spennende thrilleren Bridge of Spies. Filmen handler om den sanne og utrolige historien om forsikringsadvokaten James Donovan. CIA gir han den umulige oppgaven om å forhandle frem frigivelsen av en amerikansk pilot fanget i Sovjetunionen og han havner utilsiktet i sentrum av viktige hendelser under den kalde krigen. Resultatet er både gripende og spennende, og det er film det er vel verdt å få med seg.
I begynnelsen av desember er det duket for underholdning også for familiens minste. Da er det nemlig premiere på animasjonsfilmen om Knøttene i Snoopy og Charlie Brown: Knøttene-filmen. Dette er første gang Charlie Brown, Snoopy og resten av Knøttene er å se på det store lerretet, og hva er vel da mer passende enn at de gjør det i det nyeste av 3D-teknologi?

Star Wars er tilbake

16. desember er nok en dag mange har krysset av i kalenderen. Da er endelig Star Wars tilbake med den etterlengtete oppfølgeren Star Wars: The Force Awakens. Filmen er regissert av J.J. Abrams og er satt til tretti år etter Jediridderen vender tilbake. Billettsalget har allerede startet og det er nok ikke så rent få som gleder seg til denne premieren.
Første juledag er en populær kinodag og i år har blant andre familiefilmen Solan og Ludvig – Herfra til Flåkypa premiere denne dagen. Alle de kjente og kjære figurene som Solan, Ludvig og Reodor er tilbake i et herlig eventyr. I et øyeblikks overmot inngår Solan og meieribestyrer Olvar O. Kleppvold et hemmelig veddemål. Solan vedder bort verkstedet til Reodor og huset de bor i, da han er overbevist om at han kan sikre Flåklypa seier over Slidre i Osteløpet. Uten å fortelle om veddemålet får han med seg den oppfinnsomme Reodor og den engstelige Ludvig på laget, for han mener ingen trenger å vite hva som egentlig står på spill utover bygdas ære. Men når Kleppvold får med seg Emanuel Desperados på sitt lag innser Solan at seieren kanskje ikke er så sikker som han trodde.

En mann ved navn Ove

Første juledag kommer også den svenske dramakomedien En mann ved navn Ove. Filmen er basert på Fredrik Backmans suksessroman ved samme navn. Her møter vi 59-åringen Ove som er nabolagets hissigste ordensmann. For noen år siden ble han kastet ut som styrer av borettslaget, men det gir han blanke i og styrer fremdeles med jernhånd over fellesarealene. Når høygravide Parvaneh med familie flytter inn i rekkehuset over veien og ved et uhell rygger inn i Oves postkasse blir det starten på en komisk og hjertevarm historie.
Samme dag er det dessuten premiere Joy med blant andre Jennifer Lawrence, Bradley Cooper og Robert De Niro i hovedrollene. Filmen er inspirert av den legendariske businesskvinnen Joy Mangano, en oppfinner og entreprenør som grunnla en mektig familiebedrift og imperium. Svik, forræderi, tap av uskyld og knuste hjerter er noen av ingrediensene i denne intense og ektefølte komedien. Alt ligger med andre ord til rette for en romjul og vinter med mange fantastiske filmopplevelser!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: www.filmweb.no

Følg IN magasinet på Facebook