Hjem >  Elektriske nyheter fra Mercedes-Benz

Elektriske nyheter fra Mercedes-Benz

De siste årene har Mercedes-Benz lansert en rekke spennende nyheter, og noen av de mest omtalte er uten tvil de elektriske modellene. Særlig var det nok mange som ventet i spenning på lanseringen av Mercedes-Benz EQC og ikke minst den nye Mercedes-Benz EQV. Nå er begge modellene endelig på norske veier og hos Erik Arnesen Helsfyr kan du oppleve de på nært hold!

Nå kan man oppleve den helelektriske Mercedes EQC hos Erik Arnesen Helsfyr og de forteller at det har vært stor interesse rundt den.

Det er ingen tvil om at Mercedes-Benz er et populært bilmerke her i Norge. De siste årene har nyhetene kommet på løpende bånd fra den tyske bilgiganten og etterspørselen vokser stadig, noe de merker godt hos Erik Arnesen Helsfyr.
Med en historie som strekker seg tilbake til 1946 er Erik Arnesen et godt etablert navn i hovedstadens bilverden. Det hele startet opprinnelig i Akersveien 6, men allerede i 1958 flyttet firmaet til lokalene i Østensjøveien 12 på Helsfyr hvor de har holdt til siden. I 1962 ble Erik Arnesen Helsfyr forhandler for Mercedes-Benz og de kan dermed skilte med en unik kompetanse og erfaring på akkurat dette bilmerket. 
– Erik Arnesen Helsfyr er en del av et større konsern med til sammen tre forhandlere og tre merker. Tillegg til Mercedes-Benz har vi også Volkswagen og Audi. Her hos oss på Helsfyr har vi både nye og brukte biler, nyttekjøretøy og verksted, forteller Kenneth Gripp, salgs- og markedssjef for personbil.

Unngå rekkeviddeangst med Mercedes EQC

Blant bilinteresserte verden over knytter det seg alltid stor spenning til lanseringen av nye modeller fra Mercedes-Benz, og da særlig rundt deres nye elektriske modeller. Mercedes EQC ble for første gang vist frem for et entusiastisk publikum i Stockholm i september 2018, med norgeslansering og salgsstart ett år senere. Nå kan man oppleve den helelektriske modellen hos Erik Arnesen Helsfyr og de forteller at det har vært stor interesse rundt den. 
– Mercedes EQC er en lekker elektrisk bil med 4MATIC firehjulstrekk og rekkevidde på over 400 km, forteller Kenneth Gripp.

Her slipper man med andre ord den berømmelige rekkeviddeangsten som nok har gjort at en del har utsatt å kjøpe elektrisk. 
– To motorer på til sammen 408 hk og 760 Nm tar deg dessuten fra 0-100 på 5,1 sekunder. Bilen lades dessuten fra 10% til 80% i løpet av 40 minutter med hurtiglading på opptil 110 kW, fortsetter Kenneth Gripp.
Mercedes EQC kommer med et høyt utstyrsnivå på standardutgaven, blant annet får du utstyr som parkeringssensorer, elektrisk bakluke og 4MATIC firehjulstrekk som standardutstyr. Med et bagasjerom på rundt 500 liter får du i tillegg plass til det du trenger. Prisen starter på 636 900,- inkludert frakt og levering. Bilen har dessuten en rekke valgmuligheter for tilleggsutstyr slik at du kan skreddersy den slik du ønsker. Blant annet er det mulig å bestille den med elektrisk tilhengerfeste som kan trekke tilhenger opptil 1800 kg.

Nye Mercedes-Benz EQV er den første elektriske flerbruksbilen fra Mercedes-Benz og er en bil i premiumsjiktet.

Mercedes EQV – elektrisk flerbruksbil

Nye Mercedes-Benz EQV er den første elektriske flerbruksbilen fra Mercedes-Benz og er en bil i premiumsjiktet. Den har en rekkevidde på opptil 357 kilometer (WLTP) og hurtiglading er tilgjengelig også her. 
– Den elektriske motoren er plassert foran og har en effekt på 204 hestekrefter. Batteriet har en brukskapasitet som ligger på 90 kWh. Ladetiden fra 10% til 80 % vil ta i underkant av 45 minutter dersom du bruker hurtiglading på opptil 110 kW. Hvis du har en Mercedes-Benz wallbox installert vil du kunne lade bilen på under 10 timer med 11 kW. Toppfart på bilen er satt til 140 km/t, men kan oppgraderes til 160 km/t, forteller Line Jarmont, salgs- og markedssjef for nyttekjøretøy.

Mercedes EQV kommer med det nye MBUX multimediasystemet som du også finner i flere andre modeller. En skjerm plassert i midten av dashbordet gir deg den informasjonen du trenger om for eksempel ladetid, energiflow og forbruk. – MBUX er et intuitivt system hvor du kan bruke stemmestyring til å navigere deg gjennom funksjonene. Ved hjelp av ordene «Hey Mercedes» kan du blant annet stille temperaturen, bytte farge på ambient lighting eller starte navigasjonen. 
Interiøret i den nye modellen er lekkert og siden den har batteriet under gulvet er det god plass. Man kan dessuten velge mellom en 6-seter, 7-seter eller 8-seters konfigurasjon. Bagasjerommet er på opptil 1030 liter, men det avhenger av utstyr og konfigurasjon. Prisen på Mercedes EQV er fra 749 900,- på kampanjeutgaven Charge.
Hos Erik Arnesen Helsfyr kan du oppleve både Mercedes EQC og splitter nye Mercedes EQV, i tillegg til de andre modellene fra Mercedes-Benz. Her får du dessuten alltid god og personlig service slik at du finner den bilen som passer perfekt til akkurat deg og dine behov!

FAKTA Din lokale Mercedes forhandler

Tekst: Mona Gullstein | Foto: André Jaskiewicz
 

Følg IN magasinet på Facebook