Elegant og uformelt
Vi ble ønsket velkommen av kveldens hyggelige servitør, Nils Arthur Gjeitanger. Han anviste oss til et pent dekket vindusbord for to. Enkelt og elegant. Dempet belysning og mange levende lys skaper en lun og rolig atmosfære. Her er det godt å være. Hvite duker, flotte vinglass og servise skaper en elegant ramme rundt måltidet.
Vi vurderte hvorvidt vi skulle velge en enkel rett eller en 4-retters meny med både fisk og kjøtt som hovedrett. Mens vi smakte på den gode vinen og vurderte hva vi skulle velge, kom den hyggelige servitøren og hjalp oss. Han anbefalte oss å gå for 4-retters menyen, som etter hvert skulle vise seg å være en fryd både for øyne og gane.
Vi lot oss friste til å ta den tilhørende vinpakken.
Mens vi ventet på den første retten ble vi servert hjemmelaget brød. Det smakte så godt at vi måtte begrense oss for å ha plass til alle rettene som ventet oss.
Forrett; Krabbe lasagne med ristet kamskjell.
– En flott forrett, mente Gro, min bedre halvdel – som også lot seg begeistre av servitørens vinkunnskaper.
En smilende servitør kombinert med den lune og fredelige atmosfæren i restauranten, dannet en perfekt ramme rundt måltidet.
– Fantastisk! Smak på denne. Gro har nettopp satt tennene i første hovedrett; Hvitvins bakt kveite på beurre blanc. Kveita forsvant lynraskt fra fatene våre. Fisken var nydelig dandert og smakte fantastisk godt. Vinen som var valgt til denne retten smakte ypperlig til kveiten.
Hovedrett nummer to ble satt på bordet og den var som et kulinarisk kunstverk: Hvitløkstekt reinsdyrsfilet med portvinsglas. Gro lot seg nok en gang begeistre for menyvalget vårt.
– Nydelig, sier Gro og ser fornøyd rundt på de andre gjestene i lokalet. Stemningen er behagelig og diskusjonene sitter løst. Etter litt mer vin, og en livlig diskusjon om morgendagens gjøremål – ble desserten presentert; Hvit sjokolade parfait på bærsalat.
– Umulig å si nei til en slik fristelse, konstaterer Gro.
– Vårt mål er å servere mat som er over forventingene, forteller sjefen selv, Nils Arthur Gjeitanger.
– Vi ønsker å bygge opp vår restaurant på historie og tradisjon, men med ny vri. Vårt kjøkken er kjent for sin spennende og gode mat. Vi har satt sammen retter og hentet litt fra nordnorsk kystkultur, litt fra det eksotiske, noe fra det internasjonale kjøkken og ideer fra vår kjøkkensjef, sier han.
Vi avsluttet det fantastiske måltidet med en velsmakende kaffe. Nydelig mat, god service, lun og avslappende atmosfære bidrar til en uforglemmelig opplevelse på Hoelstuen i Harstad sentrum. Ja, dette anbefaler vi på det varmeste.
Tekst og foto: Rune Dahl