Hjem » Bergen » Hjem & fritid »  Drømmekjøkkenet ble best i test

Drømmekjøkkenet ble best i test

Svenske Drømmekjøkkenet er kjent for sine kjøkkeninnredninger av høy kvalitet, og når svenske Testfakta gav Sveriges Tekniska Forsknings Institut i oppdrag å teste seks kjøkkenskap fra forskjellige produsenter var det Drømmekjøkkenet fra Ballingslöv som kom ut best i testen. Og tar du turen innom Drømmekjøkkenet Bergen vil du selv kunne oppleve de flotte kjøkkeninnredningene som Drømmekjøkkenet tilbyr!

Drømmekjøkkenet Bergen har eksistert siden 1994, og har siden 2004 hatt tilholdssted i Møllendalsveien på Danmarksplass. Her finner du et bredt utvalg innen kjøkken, bad og garderobe, og med alt fra det klassiske til det moderne er det noe for enhver smak. Og alt er skandinavisk design. 
Drømmekjøkkenet er et firma med en lang og tradisjonsrik historie som går helt tilbake til 1929. Opprinnelig var det et snekkerfirma som lagde ulike typer møbler, men i 1941 begynte man å standardisere kjøkkeninnredningen ved å lage den i ferdigmonterte moduler som kunne settes sammen etter kundens behov. Det var en helt ny teknikk som raskt ble en suksess, og siden har Drømmekjøkkenet vært blant de aller fremste i kjøkkenbransjen. Drømmekjøkkenet var for eksempel blant de første i Sverige som begynte med innvendig malte kjøkkenskap, skapsider av massive treplater og flyttbare hyller. Drømmekjøkkenets produkter utmerker seg med høy kvalitet, gjennomarbeidet design og funksjonalitet, i tillegg til stor fleksibilitet som gir nærmest ubegrensede muligheter til individuell tilpasning.

Tåler både belastning, fukt og damp

Når det svenske Testfakta gav Sveriges Tekniska Forsknings Institut (SP) i Borås oppdraget med å teste seks kjøkkenskap med dører, så ble Drømmekjøkkenet kåret til best i test. På en del av kjøkkenskapene fra andre produsenter gikk faktisk kjøkkendørene i stykker. SP innledet testen med å undersøke om kjøkkenskapene og dørene tåler statisk belastning, lik den europeiske standarden for skap. I den første testen henges en vekt med en tyngde på 30 kg vertikalt på skapdøren, noe som blant annet tilsvarer vekten av et barn som henger på døren. Her var det flere av konkurrentenes skapdører som ikke tålte belastningen, og hvor festene ble brukket løs fra stammen. Skapdørene ble også påført en horisontal belastning, og skapene fra Drømmekjøkkenet klarte begge belastningstestene uten anmerkning. 
Kjøkkeninnredninger utsettes alltid for fukt og damp, og dette var viktige momenter i testen. Og skapene fra Drømmekjøkkenet hadde ingen problemer med å klare denne delen av testen heller, og etter en test på om de tålte støt og slag uten å få riper ble altså kjøkkenskapene fra Drømmekjøkkenet stående igjen som testens vinner! 

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Ballingslöv