» Dr. Rørdams Hudklinikk med ny maskin

Dr. Rørdams Hudklinikk med ny maskin

Luminis Lightsheer er det aller siste i hårfjerningsmaskiner på markedet. Dr Rørdam har med denne fått en ekstra «kvikkfikser» på laget. Den ser ut som en hightech støvsuger men er en langt mer avansert maskin. I forhold til eldre maskiner er denne mye raskere og effektiv, samt at den gjør behandlingen mer behagelig. Maskinen er også bedre på større hudflater og tar mer effektivt bort mørke og brune hårstrå.

header dr rordam

Mange ønsker å fjerne uønsket hårvekst i ansikt, på legger, bikinilinje, armer eller rygg. Hudlege Ole Martin Rørdam ved Dr Rørdams Klinikk i Fjordgata, møter mange pasienter med ulike hudplager. Han understreker at det er viktig å tenke kvalitet fremfor pris når man skal velge laserbehandling.
– Går man etter lavest mulig pris kan det faktisk bli dyrere i det lange løp, fordi effekten kan være lavere og faren for bivirkninger høyere. Vi har investert i det mest moderne utstyret, og all behandling utføres av lege med mer enn ti års erfaring med laserbehandling og kosmetiske behandlinger, sier han.
– Moderne utstyr kombinert med lang erfaring, gjør at man effektivt kan fjerne rynker, hår og arr effektivt, ofte med en behandling, sier han.

Laser mot blodårer

Klinikken bruker også den avanserte BBL-laseren, som ifølge hudlegen skal fjerne blodkar og pigment i ansikt, på hals, bryst og hender. Den skal også være gunstig mot solskadet hud. – Med to-tre behandlinger vil de fleste merke stor forskjell på rødhet i ansiktet og pigmentflekker. Huden blir også klarere og glattere, forklarer hudlegen.
– Laseren har en spesiell bølgelengde, som varmer opp røde blodceller og fjerner de blodårene som ligger for høyt i huden, og gjør at huden blir mer stabil. Den skader ikke andre hudstrukturer, sier han, og forklarer at UV-stråling er hovedårsaken til sprengte blodkar.

header dr rordam2

Rosacea

Moderne laserbehandling kan også brukes mot hudsykdommen rosacea. Sykdommen forekommer ofte hos personer med lys hud, og fører til at blodårer blir synlige og ligger for høyt oppe i huden.
– Noen får kviselignende plager i tillegg. Rødheten er ofte best synlig på kinn, nese og hake. Disse er mest utsatt for sollys, så man tror en av årsakene er solskade. Hos personer med lys hud over 30-40 år, har litt over 10 prosent plager med dette. Laserbehandling kan redusere rødhet, samt behov for kremer og tabletter, sier Rørdam.
To til fire behandlinger skal ifølge hudlegen gi ønsket resultat, men blodkarene kommer ofte tilbake et par år etter behandling. Behandling for å vedlikeholde er derfor nødvendig.

Botox mot svette

Klinikken utfører også kosmetiske behandlinger med Botox og Fillere. Førstnevnte brukes blant annet for å behandle rynker og svetteplager.
– Botox brukes på rynker som man får av muskelbevegelse, slik som i pannen, sinnarynken og kråketær. Det fjerner eller reduserer muskelbevegelsen slik at huden blir glattere. Botox brukes også mot svette, og noen typer hodepine slik som migrene og spenningshodepine, forklarer Rørdam. Han påpeker at Botox ikke gir noe volum, og at behandlingen har mindre effekt på dype rynker som ikke skyldes muskelbevegelse. – Noen sier de har fylt leppa med Botox, men det er helt feil siden det ikke gir noe volum. Det er filler som må brukes der, sier Rørdam.

Populært med leppeforstørring

De mest brukte fillerne på klinikken er Juvederm og Restylane. Disse brukes til å glatte ut rynker rundt munnen, smilerynker, sinnarynken, og gir volum og løft til ansiktet. – Fillere er et naturlig sukkermolekyl som heter hyaluronsyre. De er fremstilt med genteknologi og brukes som en «gelé» til å glatte ut, forklarer Rørdam.
Hyaluronsyre finnes naturlig i kroppen, og behandlingen skal vare i ni til 18 måneder. Rørdam sier det er stadig flere som ønsker å forstørre leppene med filler.
– Leppeforstørring er populært. De fleste vil ha naturlig effekt for å glatte ut rynker rundt leppen, og de fleste ønsker et diskret resultat som ikke ser kunstig ut, forteller hudlegen.
Ole Martin Rørdam er også instruktør for Juvederm og Vistabel (Botox), og driver opplæring i bruk av dette til andre leger.

Tekst: Aron Nørstebø & Renate Brødreskift | Foto: Aron Nørstebø

Følg IN magasinet på Facebook