Hjem >  Dinosaurer, superhelter & fremtidsdystopi – det er mye å glede seg til på kino i vår

Dinosaurer, superhelter & fremtidsdystopi – det er mye å glede seg til på kino i vår

Med premierer på filmer som Jurassic World, The Avengers: Age of Ultron og Insurgent ligger alt til rette for en spennende kinovår!

Film er fremdeles best på kino og det er få ting som slår det å sette seg godt til rette i kinomørket for å se en god film. Og i vår kan SF Kino friste med premierer på en rekke underholdende og spennende filmer.
    Kinoene i Stavanger og Sandnes drives av SF Kino og har alltid et bredt og variert program med filmer for alle aldersgrupper. De to kinoene har til sammen 17 saler med hele 2251 seter. Og etter åpningen av de tre nye salene på Sølvberget har kinoen nå ti moderne saler som er utstyrt med det aller beste innen lyd og bilde. Kinoen i Stavanger er landets fjerde største og har både Luksus- og VIP-sal. Kinoen er dessuten fullt digitalisert, noe som gir mulighet for visning av flere 3D filmer parallelt. Her er man med andre ord garantert en kinoopplevelse med det aller beste innen både lyd, bilde og komfort!

Andre del av The Divergent Series
Insurgent er den andre filmen i The Divergent Series basert på den svært populære bokserien med sammen navn. Den første filmen som kom i fjor var en publikumssuksess og det er all grunn til å tro at den andre delen vil vekke like stor begeistring. Filmen, med kjente navn som Naomi Watts og Kate Winslet på rollelisten, har premiere 20. mars. I andre del av triologien blir situasjonen stadig mer dramatisk for Tris mens hun leter etter allierte i ruinene av et futuristisk Chicago. Tris og Four er nå på flukt fra Jeanine, lederen for den maktsyke eliten av Lærde. I en kamp mot klokka må de finne ut hva familien til Tris ofret livet for å beskytte og hvorfor lederne av de Lærde er villige til å gjøre hva som helst for å stoppe dem.
    27. mars er det komedie som står på programmet med et gjensyn med den sprudlende gjengen fra den fargerike suksessen The Best Exotic Marigold Hotel. The Second Best Exotic Marigold Hotel er den etterlengtede oppfølgeren hvor hotellet får besøk av den amerikanske hotellgjesten Guy i Richard Geres skikkelse. I begynnelsen av april er det duket for nok et hjertelig gjensyn, denne gangen med tidens råeste filmserie. I Fast & Furious 7 møter vi igjen mange av de kjente karakterene fra de tidligere filmene og James Wan har regissert dette kapittelet i den enormt populære filmfranchisen.

Superhelter og spion-komedie

I april står det action på programmet med superheltene i The Avengers: Age of Ultron hvor The Avengers slår seg sammen igjen for å kjempe mot en mektig robot kjent som Ultron. Filmen er skrevet og regissert av Joss Whedon og på rollelisten står blant andre Scarlett Johansson og Chris Evans.
    For alle som liker komedier med morsomme forviklinger er det verdt å krysse av 22.mai i kalenderen. Da er det nemlig premiere på Spy. Susan Cooper er en sjenert CIA-analytiker som tar et spesielt oppdrag for å hjelpe en feltagent i trøbbel. Ved å bruke vanvittige identiteter og fancy spion-gadgets forsøker hun å infiltrere den skyggefulle verden til en forlokkende, men farlig våpenforhandler. Under jakten på et stjålet atomvåpen etterlater hun seg en sti av kaos på kryss og tvers av hele Europa. I hovedrollen som Susan Cooper møter vi Melissa McCarthy.

Paper Towns og gjensyn med dinosaurene fra Jurassic Park

I begynnelsen av juni kommer Paper Towns, skrevet av forfatteren bak The Fault in our Stars, John Green. Quentin «Q» Jacobsen har vært avstandsforelsket i den eventyrlystne naboen Margo Roth Spiegelman i årevis. Så når hun en kveld klatrer gjennom vinduet hans utkledd som en ninja og inviterer han på en genial hevntokt, følger han etter. Dagen etter kommer Q på skolen og oppdager at Margo har forsvunnet på mystisk vis. Det viser seg at hun har etterlatt små ledetråder som Q må følge, men dess nærmere han kommer jo mindre ser han av den jenta han trodde han kjente. Og til slutt står han igjen med det uunngåelige spørsmålet - hvem er egentlig Margo?
    12. juni ligger alt til rette for spenning og action med dinosaurene i Jurassic World. Steven Spielberg er tilbake som produsent for denne etterlengtede oppfølgeren. Jurassic World utspiller seg 22 år den første Jurassic Park filmen og Isla Nublar er nå omgjort til fullt operativ temapark om dinosaurer. Her kan publikum se ekte dinosaurer i fri utfoldelse, akkurat som John Hammond drømte om. Men besøkstallene har dalt kraftig de siste årene og investorene krever nye attraksjoner. Det gjøres et forsøk på å klone en ny type dinosaur, raskere og mer intelligent enn noen annen. Det skal vise seg å være en fryktelig tabbe ...

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Filmweb.no

Følg IN magasinet på Facebook