Hjem » Interiør & design »  Design to shape light

Design to shape light

Opprinnelsen til hvordan Louis Poulsen former design og lys kan spores tilbake til Poul Henningsens flerskjermssystem fra 1926 og hans syn på dualitet innen design og lys. Mørke og lys. Form og funksjon. Moderne og klassisk. De beste løsningene handler om balanse, som vi oppnår gjennom et konstant fokus på håndverk og innovasjon.

Begge lampene er laget i eksklusiv messing og munnblåst opalglass, merket med PHs initialer.

Høsten 2022 presenterer Louis Poulsen to helt spesielle limited edition armaturer av Poul Henningsen; den tidløse PH 3/3 Limited Edition pendelen, og den klassiske PH 3/2 Limited Edition bordlampen.Med hver sin lysprofil tilbyr armaturene uovertruffent mykt og blendefritt lys og en umiddelbar varm, moderne atmosfære for alle typer innredning PH 3/3 Limited Edition pendelen er lett gjenkjennelig med sin rundere, mer kompakte form, noe som sikrer feilfri allmennbelysning kombinert med koselig atmosfærisk belysning som er karakteristisk for det reflekterende PH-systemet. Den leveres også med en original avskjermer i frostet glass, som er lett å sette inn for en enda mykere distribusjon av lys.

PH 3/2 Limited Edition Bord er en hybridstørrelse. Poul Henningsen designet den spesielt for å gi optimal belysning og en varm stemning, og for å skape en øy av lys på for eksempel et bord, en kommode eller en vinduskarm. Han introduserte PH 3/2 Bord sammen med Louis Poulsen, bare et år etter utviklingen av PH-systemet.
PH 3/3 Limited Edition-pendelen og PH 3/2 Limited Edition bordlampen tilfører ethvert rom et fasjonabelt, gyldent preg og utstråler en spesiell følelse av hyggelig luksus. PH 3/3 Limited Edition pendelen ser strålende ut når det henges flere på rad høyt over et stort bord eller alene i en mindre gang i et privat hjem. PH 3/2 Limited Edition bordlampen utmerker seg som behagelig og svært praktisk belysning i en vinduskarm eller på et bord i gangen, soverommet, stuen eller spisestuen, enten alene eller i par. Begge armaturene er gjenkjennelig moderne dansk retrodesign som kompletterer både moderne omgivelser og klassiske arkitektoniske omgivelser. 

Poul Henningsen

Poul Henningsen utdannet seg aldri til arkitekt, men studerte ved den tekniske skolen i Frederiksberg fra 1911–14, og deretter ved teknisk høyskole i København fra 1914–17. Han begynte med å designe tradisjonell funksjonalistisk arkitektur, men i løpet av årene endret han sitt faglige fokus til belysning. I likhet med mange andre kreative personer, ble han tvunget til å flykte fra Danmark under den tyske okkupasjonen. Men han ble raskt et viktig medlem av den danske kolonien av kunstnere som bodde i Sverige. Hans livslange samarbeid med Louis Poulsen startet i 1925 og varte helt frem til hans død. Til denne dag drar Louis Poulsen fortsatt nytte av hans genialitet. 
Limited editions PH 3/3 Pendel og PH 3/2 Bord er tilgjengelige for salg fra 1. oktober til 31. desember 2022. For ytterligere informasjon se louispoulsen.com.

Følg IN magasinet på Facebook