Hjem >  Opplev vintereventyret i Östersund

Opplev vintereventyret i Östersund

Det er ikke nødvendig å reise til andre siden av jorden for de store opplevelsene. Bare noen timers kjøretur fra Trondheim ligger Östersund og frister med vakre omgivelser og spennende aktiviteter.

Og med alt fra det nybygde spa-hotellet som tilbyr både avslapning og treningsmuligheter til vinterpark og julefeiring i historiske omgivelser er det noe for hele familien!
Beliggende kort vei fra Trondheim, omkranset av vakker natur og med et bredt tilbud aktiviteter og opplevelser er Östersund den perfekte destinasjonen både for weekendturer og lengre ferier.
Östersund er den største byen i Jämtland med 60 000 innbyggere og ligger bare 260 km øst for trønderhovedstaden. Östersund er dessuten en by i utvikling. Tidligere i år åpnet Quality Hotel & Resort dørene på Frösö. Dette er det første nybygde hotellet i byen på 20 år. I løpet av desember vil det bli storstilt åpning av deres nye, store spa-avdeling som er innredet av en av Sveriges fremste arkitekter, Thomas Sandell.
– Her kan gjestene velge mellom fire ulike badstuer. Det vil også være to basseng som holder 40 grader, et innendørs og et utendørs som vil være åpent hele året. I tillegg kommer det et herlig kneipp bad. Dette er en opplevelse for føttene hvor man går i vekslende kaldt og varmt vann, noe som stimulerer nerve- og sirkulasjonssystemet. Det vil dessuten være en isråke hvor man kan utfordre seg selv eller andre, samt et herlig avslappende boblebad.
I parken ved siden av hotellet vil det være et utendørsgym for de som ønsker å trene utendørs. Og for de som ønsker en ekstra utfordring med høy puls kan hinderbanen anbefales. Også innendørs blir det et topp moderne treningsstudio på hele 300 kvm. – Ambisjonen er at Quality Hotel & Resort Frösö Park skal bli Norrlands største spa og en destinasjon hvor man både kan være aktiv og trene eller slappe av med fantastiske spa-opplevelser. Hotellet har blant annet knyttet til seg langrennsstjernene Anna Haag og Emil Jönsson for treningsopplegg og gruppetimer. Rett utenfor hotellet finnes det dessuten en rekke ulike langrennsløyper og ikke minst Östersunds Skistadion med hele 90 km med løyper.

Juletradisjoner

Både i tiden før jul og i romjulen er det mange nordmenn som tar turen over grensen og tilbringer noen dager i Östersund. I romjulen er det salg i alle butikker og nyttårsaften åpner dessuten den norske sportskjeden XXL en 4000 kvm stor butikk i byen. Og er du på jakt etter julestemningen bør du legge turen innom Jamtli som i perioden 28. november til 6. januar er hele Sveriges Julemuseum. I historiske omgivelser vil det bli en rekke juleaktiviteter for både barn og voksne, med alt fra levende julekrybbe, utstillinger og foredrag til luciafeiring og julevandringer med guide.

Östersund har også mye spennende å by på i tiden etter jul. 15.-17. januar er det Arctic Cat Cup som er Europas største scootercrosskonkurranse. Den arrangeres for 44. år på rad og her vil alle de største internasjonale førerne være på plass. Det vil også bli tid for oppvisninger og show. Første helgen i februar er det tid for innvielse av Vinterparken som er Östersunds møteplass om vinteren. Storsjöns is forvandles til en aktivitetsarena for både store og små, og det vil være solstoler tilgjengelig for de som ønsker å slappe av og nyte vårsolen!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Visit Østersund

Følg IN magasinet på Facebook