Hjem >  Opplev Östersund

Opplev Östersund

Beliggende knappe tre timers kjøretur fra Trondheim er Östersund den perfekte destinasjonen for et avbrekk i hverdagen. Den sjarmerende byen ved Storsjöns bredder har mye spennende å by på i høst og vinter. Her står de gode opplevelsene i kø, enten du planlegger en tur med vennegjengen, opplevelsestur med familien, treningsferie eller en romantisk weekend!

Man trenger ikke reise langt for å finne de gode reiseopplevelsene. Östersund er den største byen i Jämtland med 60 000 innbyggere og ligger bare 260 km øst for Trondheim. Den hyggelige byen kan friste med spennende opplevelser hele året, noe som har gjort den til et populært reisemål både for weekendturer og lengre ferier. Og Anna Wersen, VD i Visit Östersund, kan fortelle om en jevn økning av nordmenn som tar den korte turen over grensen til Jämtland og Östersund.
Blant annet er Östersund et mekka for matinteresserte. Byen er en del av UNESCO Creative Cities Network som en Creative City of Gastronomy.
– Siden begynnelsen av sommeren har det åpnet hele syv nye restauranter. Og med flere nyåpninger tidligere i år har vi nå fått et veldig bredt tilbud, sier Anna. De nye restaurantene dekker et vidt spekter av ulike menyer og dermed skulle det være noe for enhver smak.
– Jazzköket er dessuten en av topp ti fiskerestauranter her i Sverige og er verdt en reise i seg selv. Den har også fått pris som Årets mest Hållbara Krog. Neste år vil vi også holde en internasjonal konferanse med deltagere fra 80 ulike land som er en del av UNESCOs Creative Cities Network.

Vinterbyen

Östersund kan også smykke seg med tittelen Vinterbyen. Byen er nemlig svært populær blant både langrenn- og skiskytingsentusiaster, mens Åre som ligger noen mil nærmere Norge har fantastiske alpinmuligheter. En egen skistadion og lange løyper gjør området til et godt sted å trene for både proffer og amatører.
– Nå gleder vi oss til å avholde konkurranser i verdenscupen i skiskyting i slutten av november og begynnelsen av desember. I tiden før vil det komme flere lag fra ulike land for å trene og det vil legges ut snø allerede i begynnelsen av november. Dermed vil det også bli muligheter for privatpersoner å komme og trene. Skistadion ligger bare ti minutter unna sentrum og vi ønsker at Östersund skal være en by hvor man både kan trene og spise bra.
Tidligere i år åpnet dessuten byens siste tilskudd på hotellfronten, det store og flotte konferansehotellet Frösö Park. Det fokuserer hovedsaklig på grupper, konferanser og treningsturisme, men privatpersoner er selvfølgelig også velkomne.
– Hotellet ligger utrolig vakkert til på Frösö. De fokuserer mye på treningsturisme og har blant annet knyttet til seg langrennsstjernene Anna Haag og Emil Jönsson for treningsleirer. Akkurat nå bygger de dessuten en stor SPA-avdeling som kommer til å åpne før vinteren. I løpet av kort tid vil det også åpnes et annet spa i byen. Det er et tyrkisk Hamam som åpner på Gamla Teatern og det er det første tyrkiske badet her i Östersund.

Musikk og teater

I løpet av høstmånedene kan Östersund også friste med mye musikk, teater og underholdning. I slutten av oktober kommer Bluesfestivalen til å skape stemning i byen med band som Natural Born Swingers, Stacie Collins og Blue Pills. I tillegg kan et besøk her kombineres med shopping. I sentrum av byen finner du nemlig flere hyggelige handlegater hvor småbyens sjarm kombineres med storbyens utvalg. Her finner du alt fra merkevarer og de store kjedene til små, lokale butikker hvor du kan gå på skattejakt. Og i midten av november tennes julelysene og sørger for den rette stemningen til julehandelen!

Tekst: Mona Gullstein I Foto: Östersund

Følg IN magasinet på Facebook