Hjem >  Sommerens morsomste eventyr i Östersund

Sommerens morsomste eventyr i Östersund

Med en rekke eksotiske dyr, Sveriges største tropehus og et eget tivoli som blant annet huser nabolandets største radiobilbane kan Frösö Zoo by på spennende opplevelser for hele familien. Og et besøk i dyre- og fornøyelsesparken i Östersund 25 mil fra Trondheim vil garantert være sommerens høydepunkt for både store og små!

Med rundt 700 dyr er Frösö Zoo en av Sveriges største dyreparker og her kan du oppleve alt fra aper, hyener og sebraer til løver og sibirske tigre. Parken ligger på Frösön, et par kilometer utenfor Östersund i Jämtland. Og beliggende bare 25 mil fra Trondheim er den en populær sommerdestinasjon for nordmenn og hvert år har de rundt 86 % besøkende fra Norge. 
Dyreparken ble grunnlagt i 1960 og er en familiebedrift eid av familien Netterström. Helt siden åpningen har parken vært i kontinuerlig utvikling og fremstår i dag som et topp moderne anlegg med et hundretalls bygninger fordelt på hele 42 hektar. Her finner du både dyrepark, tropehus, biologisk museum, tivoli, zoobutikk og en rekke ulike spisesteder. Med andre or alt som skal til for en minnerik sommerferie!

Eksotiske dyr

Frösö Zoo har spesialisert seg på eksotiske dyr og målsetningen har vært klar helt siden parken først åpnet dørene. Parken skal være en samlingsplass for eksotiske dyr som skal leve et så godt og naturlig liv som mulig for dyr i fangenskap. Frösö Zoo arbeider også for å bevare truede dyrearter og i regi av dyreparken får de muligheten til å formere seg for å kunne plasseres tilbake i naturen. Dyreparken har blant annet Sveriges største gruppe med sibirske tigere og det er vel verdt et besøk for å oppleve disse staselige dyrene.
Det er gode muligheter for å oppleve dyrene i parken på nært hold. Og siden Frösö Zoo nærmest er som en levende oppslagsbok for eksotiske dyr er det mye spennende å lære under et besøk her. Både dyreparken og innhegningene er laget slik at både dyr og mennesker skal trives. Men dette medfører også at det av og til kan være vanskelig å se alle dyrene når man går rundt. Dette er en lærdom i seg selv, sånn er det jo også i naturen. Man må anstrenge seg litt, være våken, søke opplevelser og ikke minst ha tålmodighet.

Sveriges største tropehus

I Frösö Zoo er det mye å oppleve og parken har også Sveriges største tropehus som ble innvidd i 1986 av det svenske kongeparet. Her kan du blant annet oppleve aper, fisker, øgler, slanger og krokodiller fordelt på 1600 kvadratmeter over to etasjer. 
I tropehuset finnes det også et museum med 1240 utstoppede dyr. Museet er oppbygd med naturmiljøer hvor dyrene er plassert i rett miljø og viser miljøer fra Skåne til Svalbard med både isbjørn, elg, bjørn og ulv. Her finnes det også en utdødd kiwifugl fra 1842. De kan dessuten friste med dinosaurer og mammuter fra jordens begynnelse, som 75 millioner år gamle dinosaurtenner, dinosaureggeskall, dinosaurfoster i egg, ben og tenner fra mammut, 65 millioner år gamle bisontenner og kranium fra sabeltanntiger. Et sted som nesten garantert vil vekke interessen for både historie og naturfag. Helt i tråd med dyreparkens målsetning om å øke forståelsen for naturen og inspirere til en levende naturinteresse.

Morsomme karuseller i parkens eget tivoli

Frösö Zoo har også Norrlands største faste parktivoli. Tivoli Trollehatt startet i liten skala i 1976 som et rent familietivoli. Siden da har virksomheten blitt utvidet og tilbyr i dag over 20 ulike karuseller, blant annet Sveriges største radiobilbane. Helt siden starten har tivoliet vært tilpasset hele familien og her finner man attraksjoner for alle aldersgrupper.
Parken kan også friste med en rekke serveringssteder. I restauranten serves det alt fra vanlig husmannskost til hamburgere og kaker. I tillegg finner du også en vaffelstue og ikke minst Kenyabungalowen hvor du kan nyte pizza, pølse og brød eller is i litt annerledes omgivelser. Rett utenfor rusler nemlig eksotiske dyr som antiloper og sebraer.
Et besøk hos Frösö Zoo i Östersund er garantert å bli et av sommerens høydepunkter for hele familien!

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Frösö Zoo

Følg IN magasinet på Facebook