Hjem » Interiør & design »  Bygge hus? Solskjerming først!

Bygge hus? Solskjerming først!

– Alt for mange tenker vindusglass før solskjerming, sier Krister Nekstad, markedssjef i Norsol. En feil som kan koste både irritasjon og penger, mener han. For riktig solskjerming kan spare både miljøet og lommeboka, og i tillegg skape et veltemperert inneklima. Kanskje først og fremst det siste.

Sten for sten har Norsol bygd seg opp til å bli en stødig aktør innen markiser og solskjerming. Du lurer kanskje på hvorfor det er så viktig å tenke på? La meg ta deg kjapt gjennom de beste grunnene til å tenke litt mer på det. 
Fremtiden kommer til å bringe varmere somre og kaldere vintre. Du kommer kanskje til å måtte bruke mye strøm på å regulere innetemperaturen, og mye strøm = mye penger. Hva om jeg forteller deg at du kan løse dette veldig enkelt? At det finnes en løsning som kan sørge for et veltemperert inneklima automatisk? Og at det ikke ville koste skjorta på glohete julidager eller iskalde januarmorgener? Løsningen får du her.

Spesialtilpasset til ditt liv

– Trelags energiglass er dyrt og unødvendig i Norge med lav solbue & korte somre. Hvis du i stedet bruker pengene på solskjerming og markiser, og heller går for billigere, klare tolagsglass, vil du få mye annet godt på kjøpet, forteller Krister. 
Han snakker med stor entusiasme om fordelene ved tilpasset solskjerming. Og produktene kan virkelig tilpasses ned til minste detalj. Alt fra farge og materiale til størrelse og tetthet. Alt produseres dessuten på Tingvoll på Nordmøre i Norsol’s fabrikk, som forøvrig ble startet av Kristers far. Markiser ligger i blodet, og akkurat lidenskap for yrket er det ikke mangel på. Heller ikke kunnskap.
– Vi produserer alt fra manuelle modeller med barnesikre snorbetjeninger til de du kan betjene fra en fjernkontroll. Du kan til og med koble opp produktene til smarttelefonen, slik at du alltid kan komme hjem til et perfekt temperert og funksjonelt hjem, forteller han. 
På Nordmøre produserer Norsol kortreist, måltilpasset solskjerming i mange varianter. Fabrikken har vært den samme siden starten, og allerede i 2002 fikk Norsol som første selskap på Nordmøre og i solskjermingsbransjen tildelt bemerkelsen og sertifiseringen «Miljøfyrtårn». Det betyr at de legger ekstra stor vekt på en miljøvennlig produksjon og avfallshåndtering, både underveis i prosessen og i selve fabrikken.

Luksus i automatikk

Når Krister installerer solskjerming, sørger han for å gjøre det grundig. Og grundig betyr at du kan trykke på en knapp, eller rett og slett la en temperaturmåler inne/ute regulere systemet. Da vil du alltid kunne kjenne luksusen av et veltemperert hjem. 
– Hvor står sola på himmelen? Hvor varmt er det ute? Hvor varmt er det inne? Dette samspillet bestemmer hvor solskjermingen står til enhver tid. Hvis du bestemmer at det ikke skal være mer enn 22 grader inne, regulerer den det. Da sparer du strøm, aircondition kan settes i hvilemodus, forteller han. 
Variantene er uendelige – og Krister og resten av gjengen befarer og sørger for at skjermingen tilpasses ditt hjem og dine behov. Og selv om det merkbare behovet for skjerming kommer om sommeren, forteller han at det vil være en god investering for vintermånedene også. 
– Bedre føre var enn etter snar, sier han lurt.

Lav vintersol, blekede bilder

Når vi nevner solskjerming er det nærliggende å tro at dette kun er aktuelt om sommeren. Men tro om igjen: investeringen vil gagne deg også om vinteren. 
– Dette er en helårsinvestering. Når sola ligger lavt om vinteren, er solstrålene kanskje enda kraftigere enn om sommeren. Da vil det tære på møbler, vegger, gulv og bilder. I tillegg må man myse for å se dem som sitter rundt middagsbordet. Svaret er riktig skjerming, forteller Krister. 
Dessuten vil markiser også fungere som isolasjon, og ved å dekke for vinduene om natten vil varmen i huset forbli inne. 
– Velger du for eksempel zipscreens eller persienner vil du selv bestemme og variere lys- og varmeinnslippet. Dagslys er veldig viktig for oss nordmenn. God folkehelse og økt trivsel får vi med riktig mengde lys inn i hjemmet både på lyse og mørke dager, vinter som sommer.

FAKTA: Norsol

• Web: www.norsol.no
• Kontakt: www.norsol.no/kontakt-oss
• Facebook: @norsol.no
• Instagram: @norsol.no
• Norsol sine produkter lages lokalt, så ventetiden fra befaring til ferdig montering kort, uansett hvor i landet du bor. Siden produksjonen alltid har vært norsk, er produktene tilpasset norske forhold, stilarter og vær.

Tekst: Pauline Östgård | Foto: Norsol & Mona Gullstein

FØLG IN MAGASINET PÅ FACEBOOK