Hjem >  by Malene Birger – ny profil; ny identitet

by Malene Birger – ny profil; ny identitet

Mange var spente da grunnlegger Malene Birger i 2010 solgte seg ut av motehuset hun med stor suksess hadde bygget opp.

Under Christina Exsteens ledelse har By Malene Birger nå fått en helt ny visuell profil.

Ville en ny designer klare å fylle den pris-belønnede mesterens store sko? Ja, definitivt. Eier IC Grop AS, et av de største selskapene innen skandinavisk fashion, vet hva de driver med. Det gjør også by Malene Birgers nye sjefsdesigner Christina Exsteen. by Malene Birgers kjennetegnes ved sitt moderne blikk på gamle klassikere. Gjerne inspirert av maskulin skreddersøm, men med feminine linjer og dristige detaljer. Klærne er behagelige, men har samtidig et skarpt og elegant uttrykk. Hver sesong byr på tidløse styles, fantastiske stoffer og elegante silhuetter. Detaljene er utført for hånd og kvaliteten feilfri. by Malene Birger er et premium luksus brand til en akseptabel pris: dypt forankret i et ønske om at kvinner skal velge det livet de virkelig ønsker å leve.

Nye tider

Høsten 2015 markerer en ny æra for det danske motehuset. Under Christina Exsteens ledelse har by Malene Birger nå fått en helt ny visuell profil. Arbeidet har pågått en stund, og beslutningen er nøye gjennomtenkt. Det krever mot å endre ikke bare det grafiske språket, men også selve logoen.
– Den er fremdeles tro mot by Malene Birgers ånd og verdier, men mer modernisert – og markerer på den måten av vi går inn i en ny tid, skriver by Malene Birger i en pressemelding.
2015 er også året hvor by Malene Birger introduserer sitt nye butikk-konsept. Ideen er utformet av de italienske interiørdesignerne Britt Moran og Emiliano Salci. Under navnet Dinmore Studio har de vunnet flere priser for sin innovative og luksuriøse stil, først og fremst innen hotell- og restaurantinteriør. Samarbeidet med by Malene Birger er deres fashiondebut. Oppgaven har de klart med glans. Ved hjelp av myke kurver, runde former og behagelig lys har de kreert det perfekte kvinnelige univers – som skapt for Malene Birger.

Du finner høstens kolleksjon hos Høyer sine butikker, den er elegant, sofistikert og med en stilren silhuett.

The Gentle Woman

Man kan knapt tenke seg en bedre ramme rundt årets høst- og vinterkolleksjon. Også den har referanser til klassisk herresøm, men skrå vidder, innsvingede liv og andre detaljer understreker samtidig det feminine. Kolleksjonen er en hyllest til moteverdenens ponerer – kvinnene som bar bukser i en tid da ingen av deres medsøstre våget. Og hvilken hyllest det er blitt! Kolleksjonen er elegant, sofistikert og med en stilren silhuett. Buksene kommer i flere materialer – også skinn. De har god passform, og egner seg ypperlig i enhver sammenheng. Sverger man til kjoler er det også mye å velge mellom. Lengde og fasong varierer. Myke jerseykjoler til hverdags, stilrene kreasjoner til jobb og raffinerte aftenkjoler. «Den lille sorte» er selvsagt også representert. Videre finnes skjørt, bluser og ikke minst skjorter. Gensere, tykke og tynne, samt romslige ullcardigans. Alltid like anvendelige basics, elegante kåper og røffe jakker. Undertegnede har allerede planlagt høstens første investering. Jakken Kancas. Fargepaletten er høst og vinter verdig. Fra varme bruntoner, mørk grønt, gull, krem og hvitt; til grått, mørkeblått og svart. Mye er ensfarget, men innslag av ulike prints åpner for spennende kombinasjonsmuligheter. Stoffene spenner på sin side fra florlett silke til skinn og tykk ull. Prikken over i’en er selvsagt en veske. Grineeh Bag har allerede fått ikonstatus, men i tillegg finnes alt fra elegante clutcher til romslige weekendbager. Det hersker ingen tvil om at by Malene Birger igjen har laget en kolleksjon for den sterke og moderne kvinnen. Utsøkt skredderkunst, fokus på detaljer, god passform, lekre farger og interessante silhuetter. Lovordene er mange. by Malene Birger er diskret eleganse – med edge.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: by Malene Birger

FAKTA Hvor finner du by Malene Birger?

• By Malene Birger får du kjøpt i alle Høyer butikker, og en rekke forhandlere i hele Norge.
• Hos Høyer finner du i tillegg en rekke anerkjente merker fra noen av verdens største motehus.


Følg IN magasinet på Facebook