Hjem » Bergen » Hjem & fritid »  Bohemen på Xhibition

Bohemen på Xhibition

Mens beboere i Sandviken lenge har hatt gleden av skattekammeret som kalles «Flopita», har sentrumsshopperne endelig fått sin egen avdeling. Ultrafeminine plagg, bohemske tunikaer og lekre sko - det meste finner du her.

 Midt i tjukkeste Bergen, Steinkjellergaten, dukket det plutselig opp en butikk våren 2009. Fylt til dørene med lekre feminine plagg, smykker og interiør, ble «Flopita» raskt et populært stoppested. Med sin særegne service har eier Florencia Aguirre fått en trofast kundekrets, og etter hvert ble butikk nummer to et faktum, i 2. etasje på handlesenteret Xhibition. Butikken i Sandviken ville man beholde, noe nabolaget i Sandviken setter stor pris på. Det er ikke mange næringsdrivende i området, og «Flopita» lyser opp en litt grå gate i hverdagen. 

– Når hun åpnet den nye butikken i sentrum ble vi litt bekymret for at hun skulle flytte, det er så koselig å ha henne her i gaten. Jeg handler der ofte, og stopper for en prat enda oftere, sier en eldre dame fra gaten. 
 

Alle aldre

 De fleste kvinner kan finne noe de liker hos «Flopita», noe kundene reflekterer. De er i alle aldre, fra ungdom til pensjonist. Merkene som føres er en interessant sammensetning av kvalitetsmerker som danske «Cream Clothing» og norske «Spicy Vanilla». Prisene er det ingenting å si på, hos «Flopita» kan de fleste lommebøker finne noe. Florencia satser også på den spanske suksessen «Nice Things» (tidligere «Nice Day Nice Things»), et såkalt livsstilsmerke. «Flopita» er den første butikken i Skandinavia som får lov til å føre dette konseptet, som består av alt man trenger fra topp til tå - sko, vesker, klær og tilbehør. Det svenske smykkemerket «Våga» har også levert lekre smykker til «Flopita», og er en sikker vinner til både julebord og julegaver.

 

Tradisjoner og trender

 Den norske designeren Kristine Vikse har også fått plass på kleshengerne til Florencia. Hun er kanskje mest kjent som hånden bak barnesuksessen «MeMini». Nå har hun designet for voksne i snart to år, under eget navn. Med bakgrunn fra moteskolen ESMOD med både design og søm, samt flere år i tekstilbransjen med alt fra agenturer, butikkdrift og trendforskning, har hun opplevd de fleste områdene av den norske motebransjen. Strikkeprodukter står hennes hjerte nærmest, og vil alltid ligge som en base i designet. I høst/vinterkolleksjonene finner du myke ullkvaliteter som passer den nordiske vinteren. I tillegg består kolleksjonen av jerseyproukter, bomulls– og silkekvaliteter, og regnkåper og støvler. Sistnevnte får man strengt tatt ikke nok av i Bergen.

 
Tekst & foto: Silja Sirevåg