Hjem >  Bli med! Til Oppdal – så klart!

Bli med! Til Oppdal – så klart!

En liten, fin biltur fra Trondheim og du har mange flotte opplevelser i vente. I Oppdal finner du majestetiske Dovrefjell og Trollheimen, grønne daler med seter-idyller, de fineste fjellturene i områder med villrein, moskus, jerv og fjellrev. Er du glad i friluftsliv og utendørs aktiviteter er du nå i ditt rette element!

Opplev de staselige moskusdyrene på Dovrefjell trygt sammen med guide, en naturopplevelse du alltid vil huske. Dovrefjell er eneste sted i Europa du kan se moskus i vill tilstand. Det er også mulig å leie guide til andre fjellturer og fiske. På Dovrefjell og i Trollheimen finner du Turistforeningens merkede ruter. Trekanten i Trollheimen regnes som en av de fineste fotturene i landet!

Fiske og elvesport

For sportsfiskere byr utallige fjellvann og lakseelva Driva på fine muligheter. I Driva kan du også prøve rafting og annen spennende elvesport sammen med dyktige guider.

Sykkelturer

Liker du sykkelturer, så vil du finne mange fine veier og stier i fjellet som er velegnet til dette. Stisykling øker i popularitet, og bl.a. Svarthaugen og Våttåhaugen har merkede løyper. Flere tilbyr sykkelutleie. Gondolen til Skjørstadhovden tar deg raskt til topps og en 360 graders panoramautsikt over Oppdal og fjellområdene omkring.

Viewpoint Snøhetta

Tusener besøker Viewpoint Snøhetta på Tverrfjellet ved Hjerkinn hver sommer. Derfra har du en fantastisk panoramautsikt mot Snøhetta (2.286 meter over havet), det høyeste fjellet på Dovrefjell. Tilrettelagt for rullestolbrukere. Den særegne utsikts-paviljongen har fått en rekke internasjonale arkitektpriser. 

Oppdalsmuseet

Oppdalsmuseet forteller bygdas historie, og dyktige guider viser deg rundt. Museet har åpent tirsdag og torsdag 1000-1500 og søndag 1100-1700. Europas nest største gravfelt fra vikingtida finner du på Vang, vest for Oppdal sentrum.

Golf

Golfbanen, som har 9 hull med 18 utslagssteder, ligger i vakre omgivelser i Oppdal fritidspark.Banen er bygget rundt elva Ålma som må krysses 4 ganger og gir mange utfordringer.

KONTAKTINFO Oppdal Turistkontor

• Tlf. 72 40 0470
• E-post: post@oppdal.com
• Åpningstid i sommersesongen: man-fre 0900-1600, lør-søn 0930-1330
• Les mer om hva du kan gjøre i Oppdal: www.oppdal.com

Følg IN magasinet på Facebook