Hjem >  Bli inspirert til en ny hverdag

Bli inspirert til en ny hverdag

Et annerledes arbeidsmarked krever nye løsninger. Både fra studentene og fra BI.

– Det er et tøffere arbeidsmarked i dag, og desto viktigere er det å ruste opp verktøykassen sin med bedre verktøy. Og utdanning er verktøy, sier Mette Årbø, bachelor executive ved BI Campus Stavanger.
Tøffe tider i oljebransjen er et faktum, og nedgangstidene går utover flere arbeidsplasser enn bare oljebransjen. Mange har mistet jobben, og flere står overfor store kutt på sin arbeidsplass. 
– Vi må tilpasse oss etter det som skjer i vår region, og tenke nytt for å møte dagens marked, understreker derfor Årbø.

Tenker utenfor boksen

For å tilpasse seg arbeidsledigheten som berører markedet i dag, tenker BI nytt, bruker lokale krefter, tar utgangspunkt i Rogaland, og vurderer hva de som utdanningssituasjon kan gjøre for å tilpasse seg den nye hverdagen. BI ønsker å være det beste alternativet for dem som ønsker etterutdanning eller omskolering. Årbø understreker at BI er anerkjent når det gjelder ledelsesfag, og at det er viktig for BI at fag, forskere og forelesere stadig er i utvikling. 
– Vi må tenke utenfor boksen, og om ti år kommer vi kanskje inn i en ny situasjon som dette. Akkurat nå er det en ny generasjon som tar over. Mange unge har både bachelor og master, og flere av de vi venter som studenter nå er voksne mennesker som gjerne har masse arbeidserfaring. De behøver høyskole-utdanning for å komme inn på arbeidsmarkedet mer enn før, og ønsker både fulltids- og deltidsstudier, sier Årbø.
Hun forteller at BI nå åpner opp for mulighet til å ta bachelor-program på kveldstid, og vil ha løpende opptak frem til høsten. To av programmene som da kommer er Sikkerhetsledelse og Grunnutdanning i ledelse, begge på 30 studiepoeng hver. Årbø oppfordrer alle som er nysgjerrige eller lurer på hvilken utdanning som passer dem, å ta kontakt med BI.
Den 17. mars arrangerer BI i Stavanger seminaret «Get inspired» på Mulighetsterminalen. Der fokuseres det på faglig inspirasjon, entreprenørskap, branding og hvordan bygge din CV og din merkevare. De arrangerer også en dag på BI 19. mai som retter seg mer mot studietilbudet til høsten og et faglig innhold.

Tekst: Emilie Gundersen | Foto: BI