Hjem » Bergen » Kultur & underholdning »  Big city life på Galleriet

Big city life på Galleriet

Mer enn 100.000 har sett tyvstarten på Galleriets 25 års-jubileum på YouTube, med 350 dansere og tre vokalister i sving.

– 25 års-dagen vår er ikke før i oktober, men vi har tyvstartet litt. For å gi våre kunder en skikkelig storbyopplevelse fant vi inspirasjon fra de største byene i verden, og fant ut at en flash mob ville gi en pangstart på feiringen, forteller Galleriets senterleder Hågen Solheim.
Mange muligheter ble vurdert da Galleriet satte seg ned for å planlegge jubileumsåret før de endte opp med konseptet Big City Life.
– Med dette som bakteppe, og med vår naturlige fokus på mote og shopping og plasseringen vår midt i smørøyet i Bergen Sentrum, var det naturlig for oss å gjøre noe litt «ut av boksen» når vi skulle slå på stortrommen, sier Solheim.

Lørdag 9. mars ble flash mobèn arrangert. 350 dansere og tre vokalister gjorde dette til en dag på kjøpesenteret som man sent vil glemme. 
– Vi passet selvsagt på å filme hele fenomenet, og filmen ble blant annet lagt ut på YouTube. Her har den allerede fått over 100 000 avspillinger, så det er ikke tvil om at flere enn dem som var tilstede på flash mobèn har fått dette med seg. Vi har også lagt ut en «behind the scenes»-film, slik at man får innblikk i hvordan flash mobèn ble arrangert, sier senterlederen. 
For Galleriet ble et stort apparat satt i sving for å planlegge stuntet, men rekrutteringen av over 300 frivillige var slett ikke så vanskelig som man kunne tro.
– Det gikk faktisk overraskende lett. Vi hadde fokus på at dette skulle være en opplevelse for deltakerne – ikke bare publikum. Proffe danseledere ble hyret inn for å lære alle dansetrinn, i tillegg til mat, drikke og underholdning under øvingen. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, og setter stor pris på alle som har vært med på å gjøre dette mulig, sier senterlederen.

FAKTA: GALLERIET

Galleriet: Galleriet er 25 år i år, og er et av Bergens største kjøpesentre, med over 70 butikker midt i sentrum og fokus på mote og shopping.

Flash mob: En flash mob er en gruppe mennesker som samles på et offentlig sted, der de sammen utfører en uvanlig handlig til stor forundring for dem som tilfeldigvis befinner seg på samme sted. En flash mob har bare noen minutters varighet, før deltakerne sprer seg igjen som om ingen ting har hendt. 

Følg IN magasinet på Facebook