Hjem » Mat & drikke »  Asiatiske fristelser på CC Vest

Asiatiske fristelser på CC Vest

I en liten oase – en japansk hage – tilbaketrukket fra hektisk sentershopping finner du CC Vests nye restaurantperle, Niwa. Her serveres sushi og asiatisk cross-over i toppklasse.

Etter å ha gått meg vill blant CC Vests mange shoppingfristelser finner jeg omsider NIWA, godt gjemt innerst i senteret. En frodig og grønn plantevegg leder opp til den elegante restauranten. Her tar kjøkkensjef Dini Tahiri meg imot. Jeg setter meg ned, mens Tahiri setter i gang og forbereder noen av restaurantens spennende retter. 

Blant Oslos beste

– Vi ønsket å legge oss på toppnivå på sushi, og det har vi klart. Vi har fått veldig bra anmeldelser i blant annet Finansavisen og Aftenposten, sier restaurantsjef Thomas Dalstø. 
NIWA ble blant annet kåret til Oslos tredje beste sushi-restaurant, med bare Alex Sushi og Hanami foran seg. Ikke ueffent etter kun ett år i drift.
– Vi er veldig fornøyde med å gjøre det så bra etter å ha holdt på i så kort tid, sier Dalstø. 
Suksessen kan de ifølge restaurantsjefen i stor grad takke kjøkkensjef Tahiri og hans team for.
– Tahiri er en av Oslos aller beste sushikokker, med 16 års erfaring fra toppsteder. Det er ikke så altfor mange ordentlige sushikokker i Norge. Han har fått et bra team med ordentlig dyktige mennesker, med lang erfaring som sushikokker.

Cross-over

NIWA serverer i tillegg til sushi, et stort utvalg av asiatiske cross-over retter.
– Vi henter inspirasjon fra flere asiatiske land. Det er fushion, det vil si at vi bruker det beste av ferske norske råvarer og kombinerer elementer fra spennende asiatiske retter. 
Menyen hos NIWA inkluderer alt fra crispy duck og thai curry til sushi, noe som sier litt om spennet i menyen. Her finnes det noe for enhver smak. I dag har Niwa`s kjøkkensjef Tahiri har laget i stand tre retter til oss, en tempura scampi-salat, kongekrabbe spesialmaki og utvalg av sashimi. Det hele ser svært lekkert ut, og smaksforventningene innfris til gangs. Her er smaker som leker med ganen, både friskt, søtt og dype umamitoner. De tre rettene utgjør en herlig kombinasjon, og er perfekt for deling. Tempura scampisalaten – som er søt og har en uimotståelig tekstur – og skalldyrsalaten har allerede har rukket å bli svært populære retter. 
– Folk kommer langveisfra ukentlig for å spise rettene på menyen vår, sier Dalstø.

Bare ferske råvarer

NIWA bruker kun ferske og i hovedsak norske råvarer i sesong. De får dessuten japansk hamachi, japansk amberjack eller yellowtail, to ganger i uken rett fra Gardermoen. Tahiri og hans team lager utmerkede teriyaki og ponzusauser som har en stor smaksdybde, trolig fordi alt av sauser «lages fra scratch», noe langt fra alle sushirestauranter gjør.
– Til de som ønsker det serverer vi også fersk wasabi, og er en av få restaurantene i Oslo som har det.

Avslappende stemning

Maten hos NIWA er nydelig og du nyter den i behagelige grønne omgivelser.
– Vi er heldige som har fått design og interiør som er gjort av Krista Hartmann. Hun har klart å skape en stemning som forteller at vi er en asiatisk inspirert restaurant. Vi er opptatt av å skape rolig og behagelig atmosfære, selv om vi ligger i et kjøpesenter. Dette er et sted hvor man kan trekke seg litt tilbake og finne roen. Her føler du ikke at du er på et kjøpesenter.
Niwa preges blant annet av en levende plantevegg – NIWA betyr hage på japansk – som er et ordentlig blikkfang.

Chef’s choice

Restauranten har åpent utover kvelden selv etter ordinær stengetid for senteret. Og om været tillater kan du nyte maten på en romslig uteservering. NIWA leverer også catering og take away
– Vi driver med catering til mange selskaper og sommerfester. Take away-en har blitt veldig populær, særlig i helgene. 
For spesielt interesserte har NIWA en såkalt Omakase, en Chef’s choice meny:
– Chefs choice-menyen er det spesielt mange bedrifter i nærheten som bestiller. De ønsker at vi tar regien og lager en meny basert på de aller ferskeste råvarene. Da får de nye retter som ikke finnes på den ordinære menyen, for eksempel sjøkreps og østers, råvarer vi ikke har hver eneste uke.

Tekst & foto: Ketil Blom

Følg IN magasinet på Facebook