Hjem » Mat & drikke »  Alt du trenger til julens måltider hos Coop Mega Meglergården

Alt du trenger til julens måltider hos Coop Mega Meglergården

Alt du trenger, samt alt du ikke ante at du trengte til julens selskapeligheter.

Med utrykk som» Livet er for kort til å spise dårlig mat» og «Vi skal gi inspirasjon til folket» er ferskvaresjef Philip Rønsen en sitatvennlig herre og en levende eksponent for denne butikkens skyhøye ambisjoner om å være distriktets beste dagligvarebutikk. At Coop Meglergården har gjort mye riktig så langt vitner kundetilstrømmingen om. Siden starten i mai har omsetningstallene skutt rett i været og butikken har allerede rekt å opparbeide seg en solid kjerne med dedikerte stamkunder. Julen nærmer seg med stormskritt og i Bærums egen mattempel er hyller og disker i ferd med å fylles opp med julens varer. I ferskvarediskene finner du nå i tillegg til det vanlige brede utvalget både røkelaks, lammerull, sylte, roastbiff, waldorfsalat og potetsalat. Kort sagt alt du trenger for å lage en god julefrokost. Og lurer du på hva du skal servere eller hvordan du best skal tilberede måltidet, står det alltid fagfolk bak disken som mer enn gjerne kommer med gode råd og tips. Spesielt nå før jul får de mange spørsmål. Og mange lurer på hvordan de lager den perfekte ribba.
– Akkurat der er jeg veldig tradisjonell, røper Philip. 
– Mange forventer nok at jeg skal komme med et hemmelig triks, eller en eller annen bransjehemmelighet. Men faktum er at jeg kjører et helt tradisjonelt opplegg med salting, pepring og damping. Følger du litt med og bruker steketermometer er det nesten umulig å bomme. Det viktigste er forarbeidet og at du tar deg god tid. Ribben skal rutes og krydres med salt og pepper to dager i forveien. Det er viktig at den rutes mykt nok og ikke så langt ned at man treffer kjøttet. Kjøper man ribbe her hos oss får man den ferdig rutet og slipper å tenke på det. Så er det viktig med bue på ribba så fettet får rent av. Hell på vann og dekk formen med aluminiumfolie. Det er viktig at folien er helt tett, for at dampingen skal bli vellykket. For å få til sprø svor så kan det være smart å bruke grillfunksjon, men pass på! Noen sekunders uoppmerksomhet er nok til at svoren blir brent!

Om Philip skal trekke frem den aller viktigste faktoren som gjør julemiddagen til en suksess er det råvarene. Der stiller denne butikken svært sterkt. Philip forteller at han aldri har vært vitne til slik bredde og kvalitet på julematen på noen av stedene han har arbeidet tidligere, enten det gjelder lutefisk, rakfisk, ribbe eller pinnekjøtt.
– Vi har også fått plass til mange fantastisk småprodusenter som med stor lidenskap og et hjerte for dyrevelferd og gode produksjonsmetoder leverer helt fantastiske produkter.
Og for de som tar den helt ut har butikken også tatt inn herlig spansk iberico ribbe. Den er selvsagt noe hardt priset, men skal ifølge Rønsen smake helt fantastisk.

Frilandsgris

Coop satser hardt på dyrevelferd og satsningen på frilandsgris er et av flaggskipene i denne satsningen Frilandsgris, eller utegris som den også blir kalt er det totale motstykket til den ordinære grisen som lever et nokså kummerlig liv med liten plass og stusselig mat. Frilandsgrisen får lov til å gå fritt i skogen, der den får utløp for sine naturlige instinkter ved å rulle seg i gjørma, rote med trynet i jorden og spise røtter, bær og annet snadder. Grisene har også tilgang til en rundbuehall på 700 kvm. hvor de kan oppholde seg. Som følge av mye og naturlig mosjon, og et mer naturlig kosthold, får disse grisene en god kjøttsammensetning.
– For oss i Coop Mega vil dette bety at vi kan tilby kundene svinekjøtt med en god smaksopplevelse hvor dyrevelferd er tatt på alvor. Dette har vi stor tro på at kundene våre vil sette pris på! Velkommen til Coop Mega i Meglergården!

Coop Mega Meglergården

Tekst: Stein O. Kaasa | Foto: IN magasinet
 

Følg IN magasinet på Facebook