Hjem >  All I want for Christmas ...

All I want for Christmas ...

Julen nærmer seg, og høyt på ønskelistene, særlig hos kvinner, står smykker. Smykker er følelser, det er romantikk og de representerer noe varig.

Hos Gullsmed Gams-Haugsøen i Lagunen Storsenter funkler de mange fristelsene om kapp med julebelysningen utenfor. Og særlig sterkt glitrer juvelene signert Rivoir. Denne tyske juveleren representerer noen av de vakreste diamantsmykkene som er å oppdrive.
Året var 1954; stedet den lille byen Pforzheim – gjerne omtalt som Tysklands «Golden City». Hans Rivoir hadde bestemt seg for å satse på diamantimport. Nå fikk det briste eller bære. Og bar gjorde det. I løpet av 1950- og 60-årene gjennomgikk selskapet en jevn og sterk vekst. Gullsmeder ble knyttet til bedriften, og Rivoir var snart et internasjonalt anerkjent navn. Årsaken var tilsynelatende enkel, men svært bevisst: Rivoir satset på kvalitet i alle ledd. De var pålitelige med hensyn til diamantenes kvalitet, svært presise og ikke minst klarte de å knytte til seg noen av de beste kreative kreftene Tyskland hadde å oppdrive. Gamle håndverkstradisjoner ble høyt verdsatt, og skaperevnen fikk blomstre.

Rivoir – diamanter med særpreg

Det gjør den fortsatt – nå under ledelse av Hans’ sønn Stephan Rivoir. Han overtok selskapet i 2002, og sikret dermed Rivoirs videre eksistens som en uavhengig familiebedrift. «Familien» omfatter også staben. Den dedikerte gjengen er med å forme den langsiktige planleggingen av selskapsstrukturen, og mange har vært ansatt i en årrekke.
Rivoirs medlemskap av foreningen «Responsible Jewellery Council» er selvsagt. Etiske nøkkelverdier har alltid vært en del av firmaets ryggrad. Dette innebærer solid kontroll langs hele forsyningskjeden. Både sosiale og miljøvennlige hensyn blir godt ivaretatt.
Et Rivoirsmykke er et tidløst statementpiece for kvinnen som vet hva hun er verdt. Uttrykket er ytterst feminint, og skaper et unikt inntrykk uansett setting – på jobb, på stranden eller til fest.
Alle smykkene designes og fremstilles i Tyskland, hvor et erfarent team med spesialister sørger for at hvert og ett av dem holder en alltid like høy standard. Lidenskapen for ekte håndverk og gamle tradisjoner sørger i tillegg for unike detaljer som knapt finnes hos andre konkurrenter.

Lys og kjærlighet

Smykkene lages i hvitt, rødt eller gult gull. Noen ganger også i kombinasjon med hverandre. Uttrykket kjennetegnes av et rent og enkelt design som lar diamanten komme til sin fulle rett.
Kolleksjonene er vakre og varierte, men har ofte ett felles grunnleggende tema. Vi snakker selvsagt om kjærlighet.
Som Rivoir selv sier det: deres fremste mål er å lage kjærlighet av lys. For først og fremst er diamanter lys; eller snarere hvordan de reflekterer det.
Dette avhenger selvsagt av stenens kvalitet, som må være god, og ikke minst måten den slipes på. Og det er nettopp kombinasjonen av disse egenskapene som utgjør Rivoirs fremste varemerke. Diamantsmykker med en nesten blendende glans, enten de sitter på en ring, ørepynt eller et anheng.
Grunnet Rivoirs kompromissløse krav til kvalitet og utseende er de kresne på hvilke forhandlere som får lov til å representere dem. I Bergen er Gullsmed Gams-Haugsøen alene om å føre merket, og dette har de gjort i 18 år.
– Jeg er oppriktig stolt over kunne tilby Rivoirs smykker til kundene våre. Dette er fantastiske små kunstverk enhver kvinne burde få oppleve, avslutter innehaver og gullsmedmester Kjersti Gams-Haugsøen.

FAKTA: Gullsmed Gams Haugsøen

Gullsmed Gams-Haugsøen er godt kjent i Bergen, som ett av de gamle gullsmedfirmaene i byen. De startet opp i 1929, og har nå to butikker her i Bergen. På Lagunen Storsenter driver de butikken Gullsmed Gams-Haugsøen, og på Torgalmenningen driver de Norges første og hittil eneste Pandora Concept Store.
Butikken legger stor vekt på varer du ikke finner alle steder, ved siden av kjente merkevarer. Diamanter er deres spesialitet, og du kan være trygg på den kvaliteten de leverer. I tillegg til å gjøre innkjøp hos anerkjente firma, sjekker de også at alle diamanter virkelig holder den kvaliteten som opplyses.
I tillegg til å være eneforhandler i Bergen av Rivoir fører de også merker som:
• SMYKKER: Pandora, Gellner, Bjørg Jewellery, Thomas Sabo, Anette Wille, Coeur de Lion, C6, Manu og Fischer Trauringe,
 • KLOKKER: Tissot, Thomas Sabo Watches, Festina og Boccia.
For mer informasjon se: www.hgh.no

Følg IN magasinet på Facebook