Hjem >  Aktiv sommer i svenske fjell

Aktiv sommer i svenske fjell

Ski byttes ut med joggesko og fiskestang når hotellgjestene inntar Copperhill Mountain Lodge sommerstid. For sjette gang på rad er det duket for en aktiv sommerferie i de svenske fjellene.

Fjell-løping eller trail running i Årefjellene har blitt en svært populær sommeraktivitet (foto: Håkan Wike).

Siden sommeren 2010 har designhotellet, som ligger på toppen av Förberget i Åre-Bjørnen, holdt dørene åpne også i sommersesongen. Fra starten av juli og frem til skolestart i august, fylles hotellet med skandinaviske og andre internasjonale gjester som vil oppleve fjellet om sommeren. Her ligger alt til rette for et begivenhetsrikt opphold, med aktiviteter tilpasset familier med barn i alle aldre, voksne par, kompisgjengen på tur og bedrifter på kick-off.

Etter en begivenhetsrik dag ute i naturen, kan man koble av i hotellets spa-avdeling på kvelden. (foto: Gösta Fries). Fra de luksuriøse omgivelsene på hotellet har man blant annet utsikt mot Åreskutan. (foto: Jonas Kullman).

Eventyrpakke og Familieuke

Fjellvandring, løping, sykling, fisking, kajakkturer og yoga er bare noen av aktivitetene hotellet og Åre har på plakaten. I år kan du også bestille Eventyrpakken, som gir deg rabatt på de ulike aktivitetene som tilbys av Camp Åre og deres guider. En annen nyhet er Familieuken, med et eget Copper Kids-program, som varer fra 5. til 12. juli. Her tilbyr hotellet et fullspekket familieprogram med blant annet grilling, baking, lek og filmkvelder. Her kan barna treffe nye venner, og foreldre kan også bestille barnepass på dagtid, så fremt det er kapasitet.

Utsikt mot idylliske Åresjøen (foto: Jonas Kullman).

Populært med løping

Fjell-løping eller Trail running er også en populær aktivitet. Det som startet som en stor interesse blant de ansatte på hotellet, har i dag utviklet seg til å bli en egen Løpspakke, som blant annet inkluderer en løpeguide og adgang til hotellets spa-avdeling. Marketing Manager ved Copperhill Mountain Lodge, Sara Ekdahl, forteller at interessen for løping er stor.
– Stadig flere forelsker seg i fjelløping, og vi merker at interessen vokser for hvert år. Flere og flere vil nyte av Jämtlands natur iført løpetights og en tynn vindjakke, med vår egen løpeguide i lomma, sier hun.
Vil du heller vandre i stedet for å løpe, finnes det flust av rutevalg. Nærmeste rute går rett utenfor hotelldøren, og en kort kjøretur unna ligger flere fine halv- og heldagsturer tilpasset aktive familier og erfarne fjellrever, i blant annet Edsåsdalen, Ottsjö, Vålådalen og Storulvån. 
– En annen mulighet er å ta heisen opp Åreskutan og gå ned. Og etter en herlig dag på fjellet, venter avkobling, varme bad og koselige middager på hotellet, sier Ekdahl.

«Basecamp Deluxe»

Hun kaller hotellet en «basecamp deluxe». – Copperhill er et luksuriøst utgangspunkt for alle opplevelsene i fjellet. Etter en fartsfylt dag på fjellet bor man komfortabelt i et fantastisk miljø, og har alt av nytelser under samme tak: fjellnære mat, loungebar med en herlig atmosfære, og spa med bad og behandlinger, sier hun.

På Copperhill kan du snøre på deg fjellskoene og starte fjellturen rett utenfor hotelldøren. (foto: Håkan Wike).

Større bredde

Det store utvalget av aktiviteter om sommeren gir en større bredde blant gjestene enn på vinterstid, da de fleste kommer for å stå på ski. Elin Jensen ved hotellets markedsavdeling beskriver sommeren i Åre som «actionfylt og spennende, kreativ og full av overraskelser. 
– En varm dag kan man for eksempel bade i en fjellbekk, og på en regnværsdag kan man besøke alle matprodusentene som finnes i og rundt Åre og smake på gode oster og marmelader. Sommeren i Åre byr på så mye. En del gjester er her bare for å spise og drikke godt, og kanskje kombinere det med et besøk i den verdenskjente kroa Fäviken. Andre kommer for å prøve Spa-pakken og for å slappe av. Noen er ute på tur hele dagen, andre kjører zipline eller sykler downhill. Atmosfæren er litt mer dynamisk enn på vinterstid, og den danner grunnen for et spennende møte mellom våre gjester, sier hun.

Copperhill Mountain Lodge holder åpent fra 26. til 28. juni, og fra 3.juli til 16. august i sommer. Fra 20. august til 13. desember er hotellet åpent hver uke fra torsdag til søndag.

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Håkan Wike, Gösta Fries & Jonas Kullman