Hjem >  Årets juleartist for Frelsesarmeen er Herborg Kråkevik

Årets juleartist for Frelsesarmeen er Herborg Kråkevik

I år er det Herborg Kråkeviks innspilling av salmen «Fra fjord og fjære» som er tilegnet Frelsesarmeen for å sette fokus på Julegryta, Frelsesarmeens innsamlingsaksjon i desember. Sangen er spilt inn sammen med Trygve Skaug og Bergen filharmoniske orkester.

– Vi er veldig takknemlige for at Herborg Kråkevik stiller opp for oss igjen, og denne gangen med en gammel salme som også står i Frelsesaremeens sangbok. Vi trenger all den hjelpen vi kan få for å sette fokus på dem som trenger håp, og spesielt denne julen, sier Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen.
– For meg er Frelsesarmeen det store håpet, sier Herborg Kråkevik med trykk på hver stavelse.

Hun vet hva hun snakker om. Hun har sett håpet tennes i slitne øyne på en av sine tidligere konserter for Frelsesarmeens gjester.
– Min lykkeligste julekveld som voksen tilbragte jeg på Fyrlyset, Frelsesarmeens sted for rusmisbrukere, fortsetter hun.
– Jeg glemmer det aldri. Egentlig skulle jeg bare synge en times tid, men jeg ble invitert til middag etterpå og ble der hele kvelden.
Herborg Kråkevik mener at vi trenger sanger, dikt og historier som kan løfte oss opp.
– Julen er en følelses-forsterkende periode, og jeg tror at julesalmene kan gi oss noe av det vi trenger i vår tid hvor så mye kan bli hult, sier hun.

Salmen hun har valgt som julelåt for Frelsesarmeen avslutter slik: «Guds åsyn vendes til oss fra himlens stol. Når allting endes, vi der skal holde jul». Det bringer Herborg tilbake igjen til ordet håp.
– Tenk hvor utrolig viktig håpet har vært for mennesker opp gjennom tidene! Det har skapt så mye kraft og utholdenhet.

Du kan høre sangen her og se videoen her.
 

Tekst: IN magasinet | Foto: Mette Randem

Følg IN magasinet på Facebook