Hjem >  Åge Peterson: Skape en egen verden

Åge Peterson: Skape en egen verden

Åge Peterson (32): Jobber som grafisk designer for designbyrået Karlsens og kom nylig ut med barneboken «Sint og glad i barnehagen» for Karlsens i samarbeid med forfatter og psykolog Solfrid Raknes. Les mer: www.aagepeterson.no

For mange forsvinner interessen for å tegne i tenårene, men for Åge Peterson forsvant den aldri. Heller ikke interessen for å lese tegneserier av Barks, Watterson eller Herriman. Som fast ansatt ved Karlsens har han begrenset med tid til å jobbe med illustrasjoner på si. Han ble derfor veldig glad da han nylig fikk mulighet til å illustrere en barnebok.
– Jeg sitter ofte å tegner, uten en innledende mål og lager visuelle fortellinger for å underholde meg selv. For meg blir det en måte å koble av på, sier Peterson.
Inspirasjon tas fra film, romaner, arkitektur og menneskers oppførsel. Å se en rar og vaklende strek kan være nok til å få han yr og inspirert.
– Da jeg var liten kopierte jeg andre sine tegninger. Det var en metode jeg brukte for å lære meg ulike tegnestiler, men etter hvert begynte jeg å lage egne figurer og skape egne univers, sier Peterson.
Det han liker best med illustrasjoner er å kunne se verden gjennom øynene til tegneren. At de kan inneholde skaperens personlige perspektiv på verden, som leseren kan være enig i, bli provosert av eller trigge en refleksjon.
– Mennesker er visuelle i tankesettet, noen mer enn andre og illustrasjon gir en mulighet til å oppleve et overraskende skråblikk på vår eksistens, sier Peterson.

Tekst: Terese Torgersen | Foto: Åge Peterson, Petter Solheim, Lina Raknes, Gunvor Rasmussen & Roar Eliassen

Følg IN magasinet på Facebook