Hjem » Hjem & fritid »  – Et viktigere garn

– Et viktigere garn

Nå er «Gatelagsgarnet» ute i mange av Coops butikker. Kjøp det så kan du strikke deg noe varmt – samtidig som du bidrar til aktiviteten på gatelagene.

I samarbeid med Fotballstiftelsens gode hovedpartner House of Yarn (HOY) og deres forretningspartner og fotballens samarbeidspartner Coop finner du nå et helt eget garn i butikkene deres. HOY produserer en egen garnserie til Coop – under merkenavnet Mjuk. Og det er ett av disse garnene som nå har fått en helt egen betydning for alle oss i gatelagsfamilien. Garnet som rulles ut i Coop-butikker nå heter Mjuk Østavind og er et prisgunstig hobbygarn, perfekt for alle som er glad i strikk og strikkepinner – eller som en presang til noen som er det. På banderolen synes Fotballstiftelsens logo og vår visjon «et bedre liv med flere dager uten rus». Og det er det du bidrar til når du velger dette garnet – samtidig som du selvfølgelig kan strikke deg noe som varmer deg selv også.

Se etter Fotballstiftelsens logo når du skal kjøpe garn

Uansett pris, går kr 2,50 av hvert nøste til Fotballstiftelsen og gatelagsaktiviteten. Det gjør at hvert nøste bidrar til god aktivitet for mennesker med rusrelaterte utfordringer. Som Fotballstiftelsens visjon sier – og det står på Østavind-banderolen – dette betyr «Et bedre liv med flere dager uten rus». Så se etter Fotballstiftelsens logo og kjøp garnet som varmer på flere måter neste gang du er i butikken. Fotballstiftelsen organiserer nå 27 Gatelag gjennom norske toppklubber. Nye er under planlegging. Rundt 750 spillere med rusrelaterte utfordringer var registrert på treninger det siste året, og Fotballstiftelsen leverer 4.000 rusfrie timer hver eneste uke. Aktiviteten åpner for muligheter, og blir for mange starten på varig endring. For Gatelagenes mål er ikke bare et bedre liv med mindre rus, men å skape gode liv å være rusfri i. I 2020 kom 52 gatelagsspillere ut i lønnet jobb, 34 begynte på skole / utdanning og 44 i arbeidstreningsprosjekter i og rundt klubbene. Totalt har over 350 spillere begynt i jobb eller skole siden Fotballstiftelsen ble etablert i 2015.
Les mer i Gatelagsportalen på gatelaget.no.
 

Følg IN magasinet på Facebook