Hjem » Asker&Bærum »  Viktig å sjekke øyehelsen

Viktig å sjekke øyehelsen

Det er like viktig å sjekke øynene som alt annet. En utvidet synsundersøkelse kan avdekke både synsfeil og tegn på øyesykdommer. Når sjekket du øynene dine sist?

Mange av oss tar det for gitt, men synet er den viktigste sansen vi har. Optiker og eier av Stabekk Optikk, Gard Schømer understreker hvor viktig det er å ivareta øyehelsen.
– Synet vårt er avgjørende for å fungere i dagliglivet. Det er en av de mest tillærte sansene vi har, noe vi kanskje har glemt. De første leveårene våre går med på å trene opp kropp og syn, og de aller fleste av oss tar synet for gitt, sier han.

Sjekk hvert 2. år

En sjekk annethvert år er fornuftig, ifølge Schømer. Har du ikke sjekket synet før, bør du gjøre dette for å få en status. En synstest bør ikke lenger bare bestå av en synstest, men også en utvidet synshelseundersøkelse. Allerede i barndommen bør den første synstesten foretas og senere jevnlig gjennom hele livet. Spesielt er alderen 45-55 år en tid hvor synet ditt forandrer seg mye. Er du over 55 år bør du besøke optiker hvert 2. år. En optiker kan også oppdage andre helsemessige endringer. Ved behov henviser optiker direkte til øyelege.
– Avansert teknologisk utstyr og dyktige optikere gjør at vi her på Stabekk kan tilby deg en trygg og grundig synsundersøkelse. Vi er opptatt av kvalitet hele veien og vi tar oss god tid til våre kunders synsundersøkelse. 
En grundig øyehelseundersøkelse er viktig for å avdekke synsfeil og øyesykdommer i et tidlig stadium. Selv om du selv tror du ser bra, bør du ta deg tid til en sjekk hos optiker.

Tradisjonsrik optiker

Det er gått 4 måneder siden Gard og Kine tok over optikerforretningen på Stabekk etter Jarl Bjørset. Før Bjørset fant seg en velfortjent plass i pensjonistenes rekker hadde han drevet butikken i de samme lokalene i 41 år, og etablert seg som en av Bærums fremste innen sitt fag.
– Det er tydelig at Jarl har gjort en kjempejobb her på Stabekk, sier Gard.
– Kundene har får ikke rost ham nok og det skal bli morsomt å bygge videre på det solide arbeidet han lar lagt ned her på Stabekk. Vi skal jobbe hardt for å opprettholde de samme kravene til faglig dyktighet og service som det Bjørset ga sine kunder. I tillegg har vi tenkt å utvide tilbudet til kundene. Vi har for eksempel begynt med kontaktlinser og vi sliper også brilleglass på huset. Via optikerbutikken vår på Kolsås, som tross alt bare er 10 minutter unna kan vi også tilby hørselstest og salg av høreapparater. Så om du lurer du på hvordan det står til med hørselen din, om du trenger etterjustering på høreapparatet, eller en time rådgiving hos audiograf? Er det bare å komme innom. Vi hjelper deg med det også! Det er ikke alltid lett å vite om man bør begynne med høreapparat, og da kan det være greit med god rådgiving fra vår audiograf, og muligens tiden til hjelp. Vi tilbyr alle våre kunder låneapparater opp til 3 uker, der høreapparatet blir tilpasset din hørsel. Du kan også kjøpe høreapparater på dagen.

FAKTA Stabekk Optiske / Alliance Optikk Stabekk

• Gamle Drammensvn. 38, 1369 Stabekk
• Tlf: 67 53 32 38
• Web: stabekkoptiske.no
• Facebook: facebook.com/allianceoptikkstabekk

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook