Hjem » Bergen » Mat & drikke »  Velfortjent jubileum på Galleriet!

Velfortjent jubileum på Galleriet!

Konfektgalleriet ligger i spissen av Galleriets hovedinngang. Bare gå etter aromaen, så finner du deg selv til sist i dette lille skattekammeret!
daska-zomer-affiche-800x530

Den eksklusive ferskvare butikken ble etablert i 1990 og har siden vært en magnet for store og små sjokolade-elskere, både innfødte og alle våre langveisfarende besøkende og innvandrere.
– Sjokolade produsenten utvikler smaker i et laboratorium i Gent i Belgia. Det handler om perfeksjonisme. Kundene våre fortjener det beste. Vi har gaver til den som har alt. Invester i en skatt i dag! sier daglig leder Vivien Silver.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gikk for gull og fant!

Vivien Silver har jobbet hardt og målrettet for butikkens sjokolade suksess i 20 år. Da Silver tok over butikken var det flere som lo av hennes ideer om et rent sjokolade konsept. Ferskvaredisk med sjokolade bestående av 100 % kakaosmør! I dag er det Silver som ler, både sist og best. Butikken har faste kunder som er innom for sin daglige sjokoladedose. Konfekt til klubbkvelder med venner er en slager. Hos Konfektgalleriet får kundene tips og råd om hvordan sjokolade skal oppbevares eller tilberedes. Det beste er å la sjokoladen bli servert temperert, slik som rødvin. Da bevarer den smakene og aromaen best. Kundene setter stor pris på at butikk betjeningen kjenner dem igjen og vet hva de vil ha. Det fines også kunder som foretrekker å stå utenfor butikken og kikke inn. Ofte. Og lenge. Helt til fristelsen blir for stor. Redselen deres er å bli hektet.
Når kundene går inn møter de ikke bare en hyggelig betjening, men også synet av de gode råvarene og ikke minst den herlige duften som oser i hele butikk lokalet. Utvalget er det ingenting å si på. Konfekt, trøfler, sukkerfritt, alt laget av naturlige råvarer. Klokken er 11 på formiddagen og butikken har tre kunder. De strømmer mot glasset i disken og nærmest sikler. Ekspeditrisen forteller lekkert om dagens ferske råvarer. Kunden tar i mot en innpakning i gull og smiler fornøyd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kvalitet er den nye trenden

Her er det kvalitet fremfor kvantitet. Folk foretrekker heller å unne seg færre biter av beste kvalitet. Vi reiser mer enn før og lærer oss å jakte på det lille ekstra og gjerne litt eksotiske. Vi trenger en avveksling fra kvikk-lunchen. Om julen selger de marsipan i førsteklasses kvalitet. Også en sikker vinner blant kundene. Hovedproduktene er konfekter fra Daskalides i Belgia. Her kan du meske deg i det lekreste utvalg innen dessert/konfekt sjokolade og eksklusive trøfler. Alt kommer i løsvekt fra leverandøren. Konfektgalleriet pakker sammen biter og danderer de lekreste innpakninger. Det er altså mye arbeid med råvarene som gjenstår når de ankommer Norge. Produktene er laget for hånd og de blir behandlet med kunnskap, varsomhet og kjærlighet. Om du skal ha et selskap er det lurt å sende inn en bestilling. Både til Jul og Påske er det stor etterspørsel. Det er også mulig å kjøpe kaffe i løsvekt, og kaffe og sjokolade er en svært god kombinasjon! Om sommeren selger de til og med italiensk iskrem fra Kulinaris. Iskrem og sorbé i toppskiktet. I julen selges fersk marsipan fra Lubeck.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gode kollegaer gir suksess

Suksessen deler Vivien Silver sjenerøst med butikkens 4 ansatte. Hun setter stor pris på deres begeistring og kunnskap om sjokolade og glede over å komme på jobb.
– Det gode arbeidsmiljøet kommer kundene til gode i form av god service og hyggelig atmosfære. Standhaftig arbeid har resultert i en stabil kundemasse i alle aldre. Handler du på Konfektgalleriet får du eksperthjelp. De ansatte bak disken vet hvor varene kommer fra og hva de inneholder og kan brukes til. De kreative kvinnene har også utarbeidet en svært innbydende utstilling av all sjokoladen. Hele butikken er dekorert med de lekreste biter av ypperste kvalitet. Å ha butikk på Galleriet er en ren fornøyelse. De har et godt sosialt miljø.
Har du ikke mulighet for å besøke den sjarmerende butikken, kan du klikke deg inn på hjemmesiden deres. Der finnes nemlig en nettbutikk. Les om sjokoladens ingredienser og alle de herlige smakene. På trappene er det spennende planer om blogg med diskusjonsforum.
Det nyeste hos Konfektgalleriet er franske makroner i smaker som bringebær, vanilje, kaffe og sjokolade. Litt luksus er det lov å unne seg!

IN magasinet gratulerer Konfektgalleriet med 20 års jubileet!

Tekst: Johanne Magnus  Foto: Ida Linge