Hjem » Asker&Bærum »  Veggis eller ei, her skal alle føle seg velkomne

Veggis eller ei, her skal alle føle seg velkomne

Ifølge noenlunde troverdige kilder er antallet vegetarianere og veganere i Norge femdobbelt de siste ti årene.

Spesielt er det de unge og urbane som velger bort kjøtt, og annen animalsk kost. I Oslo og her i Bærum ser stadig flere veggisrestauranter dagens lys. Siste på stammen her i Bærum er SEEDS på Fornebu som åpnet dørene 1. juni. Det IN magasinets utsendte liker med SEEDS er at de helt klart forsøker å skape noe annerledes, noe unikt. Restaurantsjef Linda Viktoria Olofsen har åpenbart som misjon å ta sine gjester med på en kulinarisk reise, der de er kompromissløse på kvalitet, og har et genuint ønske om å gi sine gjester fullverdige matopplevelser med utgangspunkt i et plantabasert kjøkken.
– Plantebasert mat er nemlig ikke bare salat, sier Linda.
– Her på SEEDS ønsker vi å vise folk at de kan droppe kjøttet uten at det går ut over hverken smaken eller næringsinnholdet.

Jeg ymter frempå med at mange tror at de må spise kjøtt for å få nok næring, spesielt om du har et aktivt liv med mye trening, jeg får raskt svar på tiltale;
– Det er rett og slett feil! Jeg er selv idrettsutøver. Blant annet er jeg norgesmester i Kiting. Jeg har aldri hatt så mye energi som etter at jeg ble veganer. Og dette handler ikke bare om egen helse. Her prater vi om hele planetens helse. Det viktigste vi kan gjøre for miljøet er faktisk å kutte ut kjøtt. Og selvsagt er jeg helhjertet motstander av det industrielle husdyrholdet. Her serverer vi ingenting som har hatt puls, det er helt sikkert! Her er alt bærekraftig, velsmakende og sunt.

Et bredt spekter av retter

– Vi serverer et bredt spekter av retter, kan Linda fortelle oss. 
Fremover vil mye av grønnsakene SEEDS bruker komme fra Bybonden rett over gata. 75 meter reisevei må betegnes som ekstremt kortreist.

– Maten her er selvsagt helt fantastisk og vi forsøker å skape en jovial og inkluderende stemning. Vi serverer både lunsjer og middagsretter, men her kan du også sitte i sofagruppene på utsiden med et glass naturvin eller to og nyte sommerkvelden. Veggis eller ei, her skal alle føle seg velkomne, forteller hun og slår ut med armene.
– Velkommen til SEEDS!

FAKTA: Seeds

• SEEDS er en ny restaurant på Fornebu som serverer deilig, sunn og næringsrik plantebasert mat
• Adresse: Forneburingen 200, 1364 Fornebu
• Tlf: 400 98 299 
• Facebook: Seeds
• Åpningstider:
Juni tors-fre 12-21, lør 12-22 & søn 12-19
Juli tirs-fre 12-21, lør 12-22 & søn 12-19

Tekst & foto: Stein Olav Kåsa
 

Følg IN magasinet på Facebook