Hjem » Oslo »  Unik sound & deilige tekster

Unik sound & deilige tekster

Få Osloband har oppnådd samme status som De Lillos. Nå kan det riktignok se ut til at de noe tilårskomne gutta har fått konkurranse.

Den møter de i form av tre unge kvinner kalt No. 4. Trioens debutplate «Henda i været» er intet mindre enn et lite popvidunder. 
Emilie Christensen, Ingeborg Marie Mohn og Julia Witek gikk sammen på musikklinja på Foss Videregående for 14 år siden. No. 4 ble startet like etterpå.
Musikalsk har de hatt en variert, men likevel jevn reise. Inspirasjon henter de like gjerne fra Nora Brockstedt som Beyonce. Tekstene er finurlige og sounden en blanding av vise og pop. Den siste tiden mest pop. 
Jentene har spilt og spilt, og i februar slapp de endelig sitt første album. Og hvilket album det er blitt! Her lukter det neste års Spellemannspris lang vei. Nær sagt enhver anmelder har latt seg begeistre og lovordene hagler: «Særegen musikalsk opplevelse og noe alle kan sette pris på. Strålende Oslo-reklame. Popgruppe med himmelsk sang». 
– Vi er ganske overveldet og synes dette er utrolig kult, forteller Ingeborg. 
Selv var jeg tilstede da No. 4 for ikke lenge siden spilte for et utsolgt Rockefeller. Det var bokstavelig talt Henda i været – på alle bauger og kanter. Gikk du glipp konserten finnes det heldigvis flere muligheter. Den 7. april opptrer bandet på Lindmo og den 26. juni er de booket til Piknik i Parken. Det er bare å glede seg.

Tekst: Siri Gerrard | Foto: David Torch

Følg IN magasinet på Facebook