Hjem » Oslo »  Trent & Trent feirer 20-årsjubileum på Paleet

Trent & Trent feirer 20-årsjubileum på Paleet

For hovedstadens moteinteresserte kvinner er Trent & Trent et kjent navn. Ikke bare kan butikken friste med en spennende miks av merkenavn, her får du også god hjelp til å finne det perfekte antrekket. I august var det 20 år siden Imperia Paleet AS c/o Trent & Trent åpnet på Paleet. Det er slettes ikke alle forunt å holde ut 20 år i en så tøff bransje, noe som viser hvilken unik posisjon de har opparbeidet seg i Oslos motebransje!

Trent & Trent holder til i lyse og moderne lokaler i 2. etasje på Paleet, midt i hjertet av Oslo. Her finner du klær i klassisk stil fra en rekke internasjonalt anerkjente merker, som Emporio Armani, Cambio, Versace, Laurel, Goldbergh, Oui, Reset og Joseph Ribkoff. Selv om vareutvalget er stort fremstår butikken likevel som ryddig og oversiktlig. Enten du er på jakt etter et nytt antrekk til hverdags eller fest, eller bare trenger litt ny inspirasjon er det vel verdt å ta turen innom. I august var det 20 år siden butikken først åpnet dørene på Paleet, da under navnet Imperia Paleet. Daglig leder Henrik Trent røper at de egentlig hadde planlagt en storstilt feiring, men på grunn av pandemien ble det bare en rolig markering hjemme. 
– Dessverre ble det bare en stille feiring, men vi er utrolig stolte over det arbeidet vi har lagt ned disse 20 årene.

Innholdsrik historie

Historien startet egentlig i 1986. Da startet Henrik, tvillingbroren Marius og hans kone Halina import og distribusjonsfirmaet Trent-Invest AS. De hadde flere kjente klesmerker som She, Bogie og Bandolera og på kort tid ble de en av de viktigste hovedleverandørene til det norske klesmarkedet. I 1996 åpnet de sin første klesbutikk, Carlotta på Skøyen, så kom Meduza på Aker Brygge og rett etterpå Imperia på Paleet. 
– Den første butikken vi åpnet i Tårnhuset på Skøyen i 1996 het Carlotta og mange av våre faste kunder snakker om den ennå, om både servicegraden og de flotte designerklærne vi solgte der.

I august 2000 åpnet de dørene til Imperia Paleet, som de driftet i 14 år. I 2013/2014 holdt butikken til i Øvre Slottsgate under totalrenoveringen av Paleet. Og i september 2014, samtidig med at resten av senteret stod ferdig, kunne de igjen åpne dørene på Paleet med et nytt konsept i nye lokaler og med et nytt navn på døren, Trent & Trent. 
– Juridisk sett er vi fremdeles den samme butikken, Imperia Paleet AS c/o Trent & Trent. Vi trives veldig godt i disse lokalene og her på Paleet. Her treffer vi den kundekretsen vi ønsker, med den aktive kvinnen som liker et klassisk utseende og som samtidig ønsker litt x-faktor i garderoben sin, forteller Henrik. I dag er det han som driver butikken på Paleet, mens Marius har ansvar for showrommet og butikken på Fornebu Senter.

Personlig service

Henrik beskriver Trent & Trent som en god, gammeldags High Class fashion-butikk som vektlegger personlig service. 
– Vi blir sjeleglade når kundene går ut med klær de virkelig elsker. Det er det vi jobber for, sier han. 
Det er med andre ord ikke rart at Trent & Trent har blitt et kjent navn blant motebevisste kvinner i alle aldre både i og utenfor Oslos grenser. Men butikken har også merket effekten av pandemien. 
– Med nedstengningen av samfunnet forsvant de aller fleste av våre kunder, både de som jobber i sentrum og tilreisende fra inn- og utland. I juni og juli tok det seg opp med alle som var på norgesferie, men i høst har både vi og resten av Paleet hatt mindre besøk enn vanlig. Vi har hatt åpent hele tiden i tilfelle noen av våre kunder trengte klær til spesielle anledninger. Dette er en type klær de fleste ikke ønsker å kjøpe på nett, de må prøves, sees og kjennes på. Vi håper at stadig flere kunder finner veien tilbake hit. Vi har antibac dispensere både i butikken og resten av senteret, og det er trygt å komme hit og handle.

Og akkurat nå finner du høstens nyheter i butikken. Moten i høst er mer avslappet, med blant annet oversized ullfrakker. 
– Det er også mye fuskepels, både korte og knelange. Det skal være minst mulig belter og knapper slik at fokuset blir på de rene linjene. Det er mye naturstoffer som kasjmirull og silke, og farger som sort, brunt, kamel og rubinrød. Culottebukser kommer dessuten til å bli stort i høst og vinter. De er vide, går midt på leggen og ble tidligere kalt bukseskjørt. Vi har culottebukser i flere lengder og fra ulike leverandører. I tillegg er det fremdeles mye smale bukser og bukser med sleng. Generelt så er det ingen store trender på gang. Det er litt spesielt denne høsten i forhold til pandemien og vi ser at kundene er mer tilbakeholdne med å eksperimentere nå. Det er en vanskelig tid og ingen vet hvordan fremtiden blir. I år måtte vi for eksempel gjøre alle innkjøpene gjennom virtuelle showrom. Vi har heldigvis våre faste leverandører som vi vet passer vårt bilde og det bildet vi har vist våre kunder i 20 år. Selv om vi fornyer oss, så vil vi fortsette å være en livsstils butikk med ulike leverandører. Det er en god følelse at vi har klart oss i 20 år. Vi er stolte over å drive på Paleet og det virker som om Paleet er stolte over å ha oss som leietakere!

FAKTA: Trent & Trent

• Trent&Trent har 2 avdelinger, en på Paleet i Oslo sentrum og 1 på Fornbu S på Fornebu.
Butikk Oslo sentrum: Paleet 2. etasje
Instagram: instagram.com/trentogtrent_paleet
Butikk Fornebu: Fornebu S
Instagram: instagram.com/TrentogTrent_fornebu
• Nettbutikk: trents.no
• Facebook: facebook.com/TrentogTrent

Tekst & foto: Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook