Hjem » Asker&Bærum »  Tørre & rennende øyne – et utbredt problem

Tørre & rennende øyne – et utbredt problem

Alliance Optikk Kolsås merker en betydelig økning i kunder som nevner at de plages av tørre og rennende øyne. Et besøk hos optikeren kan bety løsningen på problemet.

HER ER OPTIKERENS TIPS:

Hvis jeg skal anslå noe, vil jeg si at rundt åtte av ti svarer ja når vi under synskontrollen spør om de sliter med tørre øyne, sier optiker Gard Schømer hos Alliance Optikk Kolsås. 
– Det er nesten så jeg vil kalle dette en ny folkesykdom.
Ifølge han skyldes dette hovedsakelig to ting.
– Det ene er tørrere inneklima. En del nybygg er nærmest tette, slik at fuktigheten blir lavere enn i eldre hus. Det andre er økt skjermbruk. Når vi bruker skjerm, for eksempel mobilen, blunker vi faktisk kun halvparten så mye som når vi ikke har en skjerm foran oss. Da sier det seg selv at øyet kan bli ganske tørt og irritert, forklarer han.
Som følge av økningen av kunder som sliter med tørre og irriterte øyne, har Alliance Optikk Kolsås tatt grep for å kunne hjelpe kundene best mulig.

Komplett pakke med undersøkelse og behandling

– Vi tilbyr nå en ny behandlingsmetode som analyserer om en kunde har irriterte øyne. Vi er en av de første behandlingssentrene i Norge som tilbyr dette. Vi bruker et analyseapparat som gir oss svært detaljert informasjon. Basert på undersøkelsen kan vi så sette opp en riktig behandling, og anbefale riktige produkter som øyedråper, gele eller våtservietter, forklarer Gard Schømer.
I tillegg til spesialutstyret har optikeren også kvalitetsprodukter fra øyelegemiddelfirmaet Théa. Stadig flere av kundene får, bokstavelig talt, øynene opp for spesielt øyedråpene Thealoz Duo. Det er ikke uten grunn, mener selskapets produktspesialist og optiker, Marianne Mellem.
– Har du tørre, sviende, rennende og/eller røde øyne, skyldes dette ofte en ubalanse i tårefilmen. Mange øyedråper smører, men det unike med Thealoz Duo er at den i tillegg også beskytter øyet mot uttørking, forklarer hun og fortsetter.
– Disse øyedråpene inneholder cellebeskyttende trehalose og smørende hyaluronsyre. I tillegg er de helt uten konserveringsmiddel, noe som faktisk er helt avgjørende. Konserveringsmidler i seg selv kan nemlig bidra til tørre øyne, legger hun til.
Både Schømer og Mellem understreker at for de aller fleste blir det bedre ved å bruke øyedråper.
– I tillegg vil vi sterkt anbefale at man ved øyeplager bruker Blephaclean, som er et lindrende rengjøringsprodukt for øynene. Har du tørre øyne og bruker sminke, er Blephasol Duo å anbefale som sminkefjerner, sier Schømer.

Klar oppfordring ved irritasjon i øynene

Er du en av dem som sliter med irriterte øyne, er oppfordringen fra Alliance Optikk Kolsås klar:
– Kom innom oss for en prat og en sjekk. Mange blir overrasket over hvor mye bedre de får det etter en kort konsultasjon og gode produkter. En del har prøvd øyedråper før, men ikke så god kvalitet som dem vi har her, sier Gard Schømer.
Han poengterer avslutningsvis at det er viktig ikke å vente for lenge hvis man plages av tørrhet – eller et annet problem i forbindelse med øynene.
– Uansett hva årsaken er, er det greit å få avdekket det så tidlig som mulig. Da risikerer man ikke at problemet får utvikle seg, avslutter han.

Optikerens tips til deg med irriterte øyne:

• Ta kontakt med optiker så fort problemet oppstår.
• Hvis mulig: prøv å begrense skjermbruk. Bli gjerne også mer bevisst på å blunke oftere når du ser på TV, bruker mobil, PC og andre typer skjermer.
• Bruk solbriller når du er ute i sterk sol.
• Sørg for at du ved bruk av øyedråper velger noen uten konserveringsmidler. Alliance Optikk Kolsås anbefaler Thealoz Duo.

FAKTA: Alliance Optikk Kolsås

Tlf: 67 22 22 60
Adresse: Rødskiferveien 1, 1352 Kolsås
E-post: kolsas@allianceoptikk.no
Web: kolsas.allianceoptikk.no
Facebook: facebook.com/kolsas.allianceoptikk
Instagram: instagram.com/allianceoptikk

 

Følg IN magasinet på Facebook