Hjem » Bergen » Mat & drikke » To norske på pallen i internasjonal barkonkurranse

To norske på pallen i internasjonal barkonkurranse

I den aller første internasjonale Rose’s Cup, med deltagelse av vinnerne fra nasjonale mesterskap rundt om i Norden og Europa for øvrig gikk Kristoffer Sandbakken, bartender på Emil & Samuel i Oslo gikk helt til topps.
emil og samuel drink konk05
Kristoffer Sandbakken

På en meget sterk tredjeplass kom Banco Rotto-bartender Thomas Hjellum-Johnsen fra Bergen. Før jul gikk den første norske versjon av bartenderkonkurransen Roses Cup av stabelen, med lokale finaler i Tromsø, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Oslo. De seks lokale vinnerne representerte sin region i Norgesfinalen i Oslo, som igjen kåret de tre beste. Disse representerte Norge i Roses Cup Europeisk finale 18. juni, i København.

Den internasjonale jury i finalen besto av 12 eksperter fra bransjen, med Vice President Ron Busman fra The International Bar Association, I.B.A, som juryens formann.
Vurderingen ble gjort på bakgrunn av kriterier som utseende, aroma, smak og samlet vurdering. Konkurransedrinken ble forberedt live foran publikum.

emil og samuel drink konk02
Sweet Stranger

Resultater:

1. Kristoffer Sandbakken, Norge. «Emil & Samuel» i Oslo. (78 p.)

2. Alexander Askfors, Sverige. «Picasso Bar» i Göteborg. (77 p.)

3. Thomas Hjellum-Johnsen, Norge. «Banco Rotto» i Bergen. (76 p.)

4. Daniel Uldall, Danmark. «Miami Club» og «Trinity Hotel». (68 p.)

5. Raphael Marbet, Sveits. «Almodobar» i Zürich. (67 p.)

Den rutinerte bartenderen Ørjan Kønig fra Timbuktu i Stavanger deltok også på det norske laget, men kom denne gangen ikke til finalen.
– Juryen valgte ut Kristoffer Sandbakkens «Sweet Stanger» på bakgrunn av hans imponerende evne til å skape en smakfull, relativt enkel og svært presentabel cocktail, fra en utradisjonell ingrediensmiks, sier Vice President Ron Busman i IBA
– Våre tre bartendere, med Kristoffer Sandbakken i spissen, har vist et særdeles høyt nivå, sier Steinar Jensen, coach for Team Norge. Jensen driver til daglig bartenderskolen «Liquid Engineers», som gjennom en årrekke har utdannet bartendere i Norge gjennom blant annet Europeiske Bartenderskolen. Alle tre har siden utvelgelsen før jul jobbet hardt med å perfeksjonere seg på sine konkurransedrinker, og når Norge tar hjem to av tre plasser på pallen kan vi virkelig si oss fornøyd. Norge er høyt oppe internasjonalt med våre bartendere, sier Jensen.

emil og samuel drink konk07

Dette er drinkene som Team Norge presenterte:

«Sweet Stranger» – Kristoffer Sandbakken (Emil & Samuel – Oslo)
• 1/2 pasjonsfrukt, 4 cl Bacardi Lemon, 2 cl Roses Cranberry, 2 cl ferskpresset limejuice, 2 cl sukkerlake
• Garnityr: Halv pasjonsfrukt toppet m/ Roses Strawberry
• Glass: Cocktailglass
• Shakes og dobbeltsiles

«Summer Flirt» – Thomas Hjellum Johnsen (Banco Rotto – Bergen)
• 4-5 jordbær, 1/2 pasjonsfrukt, 1 barskje sukker, 2 cl Roses Strawberry, 2 cl Bacardi Apple, 2 cl Bols Peach, toppes med 7up
• Garnityr: 1/2 jordbær, 1/4 pasjonsfrukt, knust is
• Glass: Hurricane-glass
• Muddles, shakes og dobbeltsiles

«Prodigy» – Ørjan Kønig (Timbuktu Bar & Restaurant – Stavanger)
• 2-3 jordbær, rød chili, 2 cl Eristoff Vodka, 2 cl Vanilla TQ, 2 cl ferskpresset limejuice, 2 cl Roses Strawberry
• Garnityr: Eggehviteskum med Roses Lime, 1 hel rød chili, revet limeskall
• Glass: Cocktailglass
• Mudles, shakes og dobbeltsiles

Om Rose’s
– Rose’s har en lang og begivenhetsrik historie, som gjør dette merkenavnet helt unikt, sier kategorisjef Simen Eivindson Haugberg i Haugen-Gruppen.
– Midt på 1800-tallet lovfestet det britiske parlamentet at alle skip i marinen skulle ha tilgang til limejuice om bord. Dette tilførte c-vitaminer, og sikret helsen til mannskapet. I løpet av noen få år ble det lovpålagt at alle britiske sjøfarende skulle få en daglig rasjon Rose’s Lime!