Hjem » Bergen » Mat & drikke »  Sushi og nudler i 7 år

Sushi og nudler i 7 år

Nama Siushi and Noodles startet som Bergens første sushirestaurant i 2001. 7 år etter kan restauranten melde om fulle hus alle dager i uken.
Her får du skikkelig sushi. Her er det ingen maskiner eller lettvinte løsninger. Vi får inn fersk fisk hver eneste dag som tilberedes av ekte sushikokker. Sushikokker er forresten ikke lette å få tak i, vi må reise verden rundt for å finne dem, men det vi gjør vi, vi er opptatt av at vi skal he den best mulige kvalitet, sier eier Jaspreet Singh Kahlon.

Variert og stor meny

Da Nama startet var ikke folk vant med å spise sushi, slik at man ofte opplevde at folk spurte etter alternative retter. Dermed begynte man med nudler. I dag er nudlene en del av den vanlige menyen, og har blitt en del av restaurantnavnet. Menyen hos Nama er stor og variert, det er slett ikke bare sushi og nudler man kan få bestilt her.

Vi er på en måte flere restauranter i ett, sier Kahlon og flipper opp en tykk meny.
Vi har kjøtt, fisk og mange varianter av mat fra forskjellige kontinenter. Selv om vi er best kjent for sushien vår kan man få det meste her hos oss. Vi har en rikere og mer variert meny enn noen annen restaurant. Vi dekker hele spekteret. En lørdag har vi gjerne 250 gjester her, dessuten har vi takeaway som er veldig populær.

Menyen dekker mange varianter av nudler, fisk og eksklusive kjøttsorter. Nama har også en stor og velfylt vinliste som kan måle seg med det meste her i byen.

Mangfoldig tilbud

Kahlon kom selv fra Oslo for 8 år siden for å jobbe med restauranten han hadde stor tro på skulle lykkes. Siden den gang har mange hevet seg på bølgen, og flere utesteder serverer nå Sushi.

Det synes vi bare er bra faktisk. Jo flere som serverer sushi, jo mer utbredt blir det. Det er bra for oss det. Kvaliteteten er varierende rundt omkring, men hos oss får kundene det beste av beste. Vi dyrker kvalitet og vi bruker mye penger og tid for å levere det. Vi har dessuten en slags målsetning om å være mangfoldig og kunne tilby gode alternativer for dem som er skeptisk til sushi. Kommer du til Nama, kan vi tilby det meste.

Kan måles mot Oslo

Nama Sushi and Noodles var de første i Bergen med sitt konsept, og er fremdeles ledende her i byen. Kahlon mener også at restauranten kan måles opp mot det beste de har i Oslo.

Du vet at man leser i avisene at kokker og fagfolk i Oslo mener det ikke er skikkelige restuaranter i Bergen. Det er selvsagt bare tull, vi har fantastisk mye bra her i byen, blant annet Nama. Jeg tror liksom ikke de gidder å sette seg inn i tingene, de er for langt borte, avslutter Kahlon.

Er du for langt borte, eller høres sushi tilberedt av ekte sushikokker fristende ut? Nama kan uansett tilby kvalitet fra en bred meny, og anbefales et besøk. Restauranten holder til i Lodin Lepps Gate rett bak Bryggen.

Tekst: Erlend Haugland Foto: Espen Falck Pedersen