Hjem » Trondheim »  Stort og høyt over stadion

Stort og høyt over stadion

75 meter over Lerkendal-matta tårner byens største og høyeste hotell. Scandic Hotell Lerkendal er også et av Nordens største kurs- og konferanseanlegg.

Av hotell- og kontorbygg er det kun Postgirobygget og Oslo Plaza som rager høyere her til lands. Med sine 400 rom, 1248 senger, 50 møterom og 1420 kvadratmeter store kongress-sal, er det nye hotellet på Lerkendal i ferd med å bli Trondheims nye storstue. Tre måneder etter den offisielle åpningen, har hotellet allerede huset flere større happenings. 

Kjendisbesøk

Selve åpningen ble markert med festivalen Trondheim Play, som samlet alt av trønderske band og artister. Fotballegenden Kevin Keegan gjestet hotellet i slutten av september, og nylig sørget kjendiskokken Gordon Ramsay for å samle 600 gjester til gastronomisk aften. I januar 2015 huser hotellet Cupfæst i forbindelse med Idrettsfestivalen, og tilbyr også overnatting til deltakerne. 
– Idrettsfestivalen er svær. Da kan det bli opptil to tusen gjester, sier Hotelldirektør Bjørgvin Thorsteinsson. 
Han tror hotellet vil gjøre Trondheimsregionen mer attraktiv som kurs- og konferansested.

Et løft for hele regionen

– Trondheim har jo vært dårlig på dette med plass, og har jo bare hatt Nidarøhallen. Nå kan vi ta imot større kongresser, og det kommer sikkert byen til å merke etter hvert, sier han. 
Han understreker at samarbeid mellom flere aktører må til for å få de store navnene og arrangementene til byen. 
– Under Gordon Ramsay-besøket samarbeidet vi blant annet med lokale matprodusenter i både Nord- og Sør-Trøndelag, Trondheim Spektrum og To Rom og Kjøkken. Det var en happening for hele regionen, ikke bare for oss. Det må et felles løft til for å få til slikt, sier Thorsteinsson.

Midt i smørøyet

Han mener hotellet ligger midt i smørøyet, med både NTNU og Sintef i nærområdet, samt togstasjon i umiddelbar nærhet og holdeplass for flybuss rett utenfor hotellet. Vis a vis hotellet ligger også Lerkendal Studentby med sine 612 hybler. Rundt studiestart i høst åpnet hotelldirektør Bjørgvin Thorsteinsson dørene for studenter som mangler husvære. – Da fikk vi jo øvd oss litt før åpningen, sier Thorsteinsson, og legger til at studentene er en viktig målgruppe for hotellet. I høst har blant annet flere linjeforeninger hatt arrangementer på hotellet.

Tett på Rosenborg

Hotellet er det eneste i Norge som er bygd i tilknytning til et fotballstadion, og samarbeidet med Rosenborg Ballklubb er derfor tett. På kampdager er det Scandic som sørger for driften av stadion, og som fungerer som spillerhotell for tilreisende lag og supportere. Utenom kampdager blir VIP-losjene på tribunene brukt som møterom, og med storsalen San Siro, gir dette hotellet en kapasitet på cirka 3 000 personer på møter og konferanser, utenom selve stadion tribunene. Det er også Scandic som drifter kantina til Rosenborg.

Folkelig

Fra «Utsikten» i øverste etasje har man panoramautsikt over både stadion og hele byen. Rommet brukes til kurs og konferanser, men kan også leies ut som event-rom. Det har og blitt brukt som brudesuite. 
– Byens fineste brudesuite, ifølge Thorsteinsson. 
I årets julebordsesong byr hotellet på juleshowene «Thomas & Harald og John Brungot», «Kristian Valen – Fra Hillevåg til Hollywood» og «Trønders Jul med Are og Elg». 27. desember spiller Ole Ivar med gjester opp til dans i anledning sitt eget 50- årsjubileum. 
– Vi er et allsidig hotell, og har noe for alle. Filosofien til Scandic er jo at det skal være folkelig. sier Thorsteinsson.

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Scandic & Renate Brødreskift

Følg IN magasinet på Facebook