Hjem » Oslo »  Stor interesse rundt Škodas nye elektriske modeller

Stor interesse rundt Škodas nye elektriske modeller

Škoda er uten tvil et populært bilmerke her i Norge. Noe som kommer tydelig til uttrykk når den tsjekkiske bilprodusenten nå for første gang lanserer ladbare biler. Hos Møller Bil Etterstad kan de melde om en enorm interesse rundt de nye elektriske og hybrid modellene selv om de enda ikke har kommet på norske veier!

Škoda er et merke i vekst både i Norge og internasjonalt. De neste årene kommer det nyheter på løpende bånd fra det tsjekkiske merket og aller størst interesse er det utvilsomt rundt nyheten om at Škoda nå lanserer ladbare biler.
– Det er første gang Škoda kommer på banen med ladbare biler og de lanserer både elektriske og hybrid modeller. Vi opplever en enorm interesse og forventning rundt de nye modellene og særlig rundt Vision iV som blir Škodas første elektriske SUV. Den kommer først neste høst, men siden vi åpnet for forhåndsbestillinger 19. juni har over 600 satt seg på liste bare her på huset. Det er et anselig antall, smiler salgs- og markedssjef Jon Halvor Storstrøm hos Møller Bil Etterstad. 
De er landets største Škoda forhandler og i deres moderne bilanlegg i Grenseveien finner du alltid de nyeste modellene utstilt.

Behovsanalyse

Han understreker at de er opptatt av ikke å glemme bensin- eller dieselmodellene selv om de nå får elektriske biler. 
– Selv om vi nå gleder oss veldig til å få være med på elektrifiseringen så er vi opptatt av å ri to hester samtidig. Verden er nyansert og elektriske biler passer ikke for alle. Hvilken type bil man har behov for avhenger av kjøremønster, lademuligheter og at det passer inn i en ellers hektisk hverdag. Derfor vil vi fortsette å gjøre gode behovsanalyser for å finne ut om det er bensin, diesel, hybrid eller elektrisk som passer best til den enkelte kunde. Vi selger fortsatt godt med både bensin- og dieselmodeller. Av 20 000 solgte biler her i Oslo i 2018 var 6000 fossile modeller og av de så stod Škoda for hele 1000 biler.
Men det er ikke til å komme fra at det akkurat nå er Škodas nye ladbare biler som skaper størst forventning. Først ute med ledning er den elektriske versjonen av populære Citigo. Den vil være leveringsklar i januar, men allerede nå kan du forhåndsbestille. CITIGOe iV er en smart bil som egner seg perfekt for bykjøring. Den vil ha en rekkevidde på inntil 265 km (WLTP) og vil få en svært konkurransedyktig pris. I tillegg har Škoda Superb fått en facelift og lanseres nå som plug-in hybrid. Den vil også være leveringsklar i januar. Batteriet på 13kWh tillater helelektrisk kjøring i inntil 55 km (WLTP). Med et bensintankvolum på 50 liter gir en samlet rekkevidde på 850 km.

Ny elektrisk SUV

Nyheten som kanskje vekker aller størst begeistring hos bilentusiastene går foreløpig under navnet Vision iV. Dette er den elektriske konseptbilen som er utgangspunktet for Škodas første elektriske SUV som lanseres neste høst. 
– Vision iV er konseptnavnet og det endelig navnet vil først bli klart i mars 2020. SUV-versjonen kommer høsten 2020 og kupé-versjonen våren 2021. Pris vil bli klart først i mars, men vi har fått gode signaler om at prisen vil bli veldig konkurransedyktig. Vi er overbevist om at både størrelse, rekkevidde, utstyr og pris gjør at den vil slå veldig godt an på det norske markedet. Jeg var så heldig at jeg fikk se den live på en Škoda internkonferanse i Valencia og det er bare å glede seg. Den er utrolig stilig og det er tydelig at når Škoda nå satser på elektriske modeller så gjør de det skikkelig og ikke bare for å være med på leken.
Vision iV er 4,66 meter lang og når det ikke er behov for motor foran blir det en veldig romslig bil. Den er bygget på MEB, den nye elektriske plattformen til Volkswagen konsernet. De to elektriske motorene vil totalt ha 306 hestekrefter og den vil ha firehjulsdrift. Mest sannsynlig kommer den også med hengerfeste. Det er tydelig ut fra konseptbilen Vision iV at bilen vil få et sportslig design med skarpe linjer og god plass.
– Vi har skikkelig tro på Vision iV som SUV i den størrelsen vil den nok slå veldig godt an. I tillegg blir CITIGOe iV en fin inngang til det elektriske markedet for oss og med Superb iV Hybrid på toppen går vi spennende tider i møte. I det hele tatt skjer det mye fremover, også innen bensin og diesel. I juni kom den nye Škoda Scala, arvtageren til Škoda Rapid. Den er en helt ny bil og blitt utrolig fin. Rett over sommeren kommer dessuten en ny SUV, Škoda Kamiq, som blir den minste i SUV-familien vår. Vi tror at også denne vil slå veldig bra an og treffe det norske markedet hvor SUV-segmentet er stadig voksende. Begge bilene er veldig flotte og har masse ny teknologi. Det er med andre ord mye å glede seg til i tiden fremover. Jeg har vært i bransjen i over 20 år, men har aldri opplevd før at et merke kommer med så mye nytt som det Škoda gjør i løpet av de neste to årene. Det er tydelig at fabrikken ikke ligger på latsiden. Nå forbereder vi ankomsten til de nye elektriske modellene samtidig som vi skal kose oss med å selge masse diesel- og bensinbiler de neste årene!

FAKTA: Møller Bil Etterstad Škoda

• Adresse: Grenseveien 67, 0663 Oslo
• Telefonnummer: 24 03 22 60
• Web: etterstad.skoda.no
• Facebook: facebook.com/mollerbiletterstad

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Škoda & Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook