Hjem » Oslo »  Spisebordslampen CALEO

Spisebordslampen CALEO

Spisebordslampen CALEO kjent fra den danske tv-serien «Danmarks neste klassiker» er nå til tilgjengelig i butikk. Etter kameraene slukket, fortsatte designer Rikke Frost og LE KLINT å videreutvikle den første prototypen for å løse alle de funksjonelle og produksjonsmessige aspektene.

– Med kun tre uker til å skape en spisebordslampe til programmet tenkte jeg raskt på papir som et opplagt materialvalg. Ideen om å kunne spre lyset gjennom en mer eller mindre lukket og foldet «papirkule» vokste seg større. På grunn av den stramme tidsplanen sendte jeg nok den mest minimalistiske og enkle skissen til LE KLINT, som jeg noensinne har sendt til en potensiell samarbeidspartner. De likte heldigvis ideen, og sammen utviklet vi lampen. Ideen om å kunne åpne og lukke skjermen var for vanskelig å løse, men formen, opphenget og mønsteret på skjermene ble bevart og har skapt et mer utradisjonelt uttrykk på et ellers meget velkjent og tradisjonelt håndverk, foteller Rikke Frost.

Elegant og eksklusivt uttrykk

Med sine flotte detaljer og gjenkjennelige plisseer utstråler lampen både eleganse og eksklusivitet. Navnet Caleo er den latinske betegnelsen på «å fremheve», som henviser til de brune «strekene» som fremhever foldene, både når lampen av slukket og når lyset er slått på. «Strekene» gir lampen et detaljert og flott uttrykk.

To nye medlemmer

Underveis i produktutviklingen fødtes også en ny idé. Med inspirasjon hentet i TV-lampen skapte Rikke Frost en CALEO-familie, som utover den originale lampen også inneholder en kule-formet pendel i «small» og «medium». Mønsteret og «strekene» er beholdt i de nye lampene, mens opphenget og retningen på mønstret er mer tradisjonelt på de nye medlemmene i CALEO-familien.

Om designeren

Rikke Frost ble den er vinneren av den danske programserien «Danmarks neste klassiker» med barnemøbelet «Bukki». I forbindelse med et av programmets utfordringer, oppgaven om å skape en flott spisebordslampe samarbeidet Rikke Frost med LE KLINT om å designe en lampe. Lampen fra programmet med noen justeringer, som en lampeserie, er døpt «CALEO». Navnet er latinsk og betyr «å fremheve», som henviser til lampens lekre brune «streker», som ble skapt for hånd.
I Oslo kan du se nærmere på Caleo fra Le Klint hos Jhon møbler i Stensgata 2 på Adamstuen.

CALEO Modelloversikt

Design: Rikke Frost
• CALEO ORIGINAL 
Dimensjoner: Dia 60 cm
Anbefalt lyskilde: 1500 LM, 20 W, E27
Veil. pris: 12.995,-
• CALEO 1
Dimensjoner: H 33 - Dia. 24 
Anbefalt lyskilde: 600 LM, 20 W, E27
Veil. pris: 5.295,-
• CALEO 2
Dimensjoner: H 56 - Dia. 36
Anbefalt lyskilde: 1500 LM, 20 W, E27
Veil. pris: 8.995,-

FAKTA Her finner du Caleo fra Le Klint i Oslo

• Du kan finne Lamper fra Le Klint hos Jhon Møbler. 
• Adresse: Stensgata 2 / Oslo 
• Telefon: 99 59 30 20
• Webside: jhonmobler.no
• Facebook: facebook.com/jhonmobler 
• Instagram: instagram.com/jhonmobler

Tekst: IN magasinet | Foto: Le Klint
 

Følg IN magasinet på Facebook