Hjem » Oslo »  Spennende nyheter fra DUX

Spennende nyheter fra DUX

De fleste kjenner nok til madrassene fra DUX. Men det kanskje ikke alle vet er at den kjente madrassleverandøren også lager møbler. Tar du turen innom DUXIANA i Vika kan du nå oppleve flere spennende og trendy nyheter på møbelfronten!

Få ting er så trendy i interiørverdenen akkurat nå som naturmaterialer og 50-tallet. Og det er nettopp dette som er stikkordene for de nye møblene DUX lanserer i år. For mange kommer det kanskje som en overraskelse at den kjente madrassleverandøren også lager møbler. Helt siden 1926 har nemlig DUX laget madrasser basert på gamle håndverkstradisjoner. I dag forbindes navnet med kvalitet og komfort verden over og du finner blant annet deres madrasser i noen av verdens mest luksuriøse hoteller. I tillegg kan de altså skilte med flere møbelkolleksjoner som har blitt klassikere i seg selv, uten at alle er klare over at de faktisk lages av det samme merket. 
I DUXIANA butikken i Haakon VII’s gate i Vika finner du både madrassene, alt du trenger av tilbehør til soverommet og ikke minst møbelkolleksjonene. I løpet av de neste månedene vil de dessuten få inn de nye møblene som DUX har lansert. 
– Vi er en spesialbutikk for madrasser og møbler fra DUX og har holdt til her i Vika i 17 år. DUX er en svensk familiebedrift som i dag drives av 4. generasjon. De har fremdeles hovedkontor i Malmö og en fabrikk i Søsdala i Skåne hvor møblene lages. Selve sengene lages på vår fabrikk i Portugal, og det er fantastisk produkter å jobbe med. Vi er så heldige at vi har mange fornøyde kunder som både kommer tilbake og som anbefaler oss videre, forteller butikksjef Britt Cartberger.
Hun har jobbet med DUX i over 20 år, først i Malmö før hun overtok ansvaret for butikken her i Oslo.

50-tallet er tilbake!

I det siste har interiørtrendene fokusert mye på holdbarhet, tidløshet og naturmaterialer. I tillegg er 50-tallets klassikere i vinden som aldri før. I forbindelse med Stockholm Design Week tidligere i vår presenterte DUX flere møbelnyheter som passer perfekt inn både i dagens trender, samtidig som de vil holde seg aktuelle lenge.
Blant annet har DUX nå introdusert den ikoniske lenestolen Domus i ny drakt. Den kommer i to utførelser, Domus tre i massiv eik og Domus stål i svartlakkert stål. 
– Lenestolen ble tegnet av Alf Svensson på 50-tallet og kommer nå i ny utførelse designet i samarbeid med Norm Arkitekter. Begge lenestolene er uten armlener og kan fås enten med stoff eller lær. I tillegg har det også kommet et bord og en pall til serien. Det har blitt en utrolig flott kolleksjon som vi tror kommer til å slå veldig an, sier Britt med et smil. Både lenestolene, bordet og pallen kommer i butikken i Vika i høst.

Klassiker i nye farger og ny høyde

En annen av klassikerne til DUX, spisestuestolen Sam, ble relansert i 2015. Her i Norge er det nok mange som forbinder den med restaurant Bagatelle og Britt forteller at de stadig har kunder innom som spør etter stolene fra Bagatelle. 
– Vi solgte veldig mye av denne stolen tidligere og den har blitt veldig populær igjen etter relanseringen. Nå kommer den i en ny høyde, 48 cm. I tillegg har DUX nå lansert den i tre nye farger. Tidligere fikk man den bare i sort og hvitt, men nå kommer den også i truffle, pearl og camel. Mange er interesserte i disse stolene og de fungerer like godt rundt et spisebord som på et kontor. DUX har også hentet frem igjen det klassiske bordet Inter som passer godt sammen med Sam. Inter har stativ i krom og en hvit bordplate med en svart underkant. Det kommer i tre størrelser, et rundt og to rektangulære hvorav det ene kan forlenges med en plate. 
Gjennom årene har DUX brukt mye tid og krefter på å utvikle madrasser som gir optimal liggekomfort. En av hovedårsakene til den gode liggekomforten er det unike spiralsystemet som de er alene om på markedet. Spiralene er sammenlenket fra begynnelse til slutt, slik at de fungerer sammen i stedet for hver for seg. Dette gir et multielastisk formbart system hvor spiralene avlaster hverandre. Trykkfordelingen blir dermed jevn og skånsom for kroppen. Selv om madrassen er det aller viktigste så kan omgivelsene også påvirke søvnkvaliteten. Det er unektelig enklere å slappe av i et innbydende soverom og i butikken i Vika finner du alt du trenger for å skape en avslappende oase i ditt eget hjem. Blant annet kan de nå friste med en splitter ny gavl som har fått navnet Anna. 
– Anna er en tregavl som man får i to utførelser, enten i naturoljet eik eller sort beis. I tillegg kan man velge blant alle stoffene i vårt sortiment og komplimentere med en sengekappe i samme stoff, avslutter Britt og ønsker alle hjertelig velkommen til DUXIANA i Vika!

FAKTA Duxiana Vika

• Hos DUXIANA i Vika finner du alt du trenger for å skape et hyggelig og innbydende soverom. De har møbelkolleksjonene fra DUX, lamper fra Louis Poulsen og sengetøy fra Georg Jensen Damask, Gant og svenske Himla.
• Adresse: Haakon VII‘s gate, 0161 OSLO
• Web: www.duxiana.no
• Facebook: www.facebook.com/DuxianaVika
• Instagram: www.instagram.com/DuxianaOslo
• Tlf: 22 83 22 12

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Dux
 

Følg IN magasinet på Facebook