Hjem » Asker&Bærum »  Spennende norsk samtidskunst

Spennende norsk samtidskunst

I over 20 år har Kunstværket formidlet grafikk og skulpturer av anerkjente samtidskunstnere. Enten du er på utkikk etter en flott gave til noen du setter pris på eller et kunstverk som vil være prikken over i-en i ditt eget hjem anbefales du å ta turen innom det spennende galleriet på Bærums Verk!

Kunstværket holder til i et av de små, røde trehusene i Verksgata. Innenfor dørene formelig bugner det av kunst på både vegger og i skuffer. Satsningsområdet til galleriet er formidling av grafikk, med hovedfokus på norske samtidskunstnere. I tillegg formidler de også noe skulptur og kunsthåndverk.
– Kriteriet for å komme inn her er at man må være grafiker. Kvalitet er viktig for oss og vi har kun profesjonelle kunstnere. De ulike kunstnerne utfyller hverandre og vi forsøker å ha noe for enhver smak. De ulike teknikkene innen grafikk og ikke minst det nitide arbeidet som ligger bak er utrolig fascinerende. Noen av teknikkene som etsning, litografi og tresnitt er håndverk som er flere hundre år gamle. De siste årene har det kommet en del nye digitale teknikker på markedet. For oss er det viktig at det ligger en kunstnerisk prosess bak verkene, at det er original grafikk. Vi følger retningslinjene til Norske Grafikere og er opptatt av å formidle teknikk til publikum. Hos oss skal man vite at man får original kunst og kvalitet, forteller gallerist Bjørg Marie Bjørnulfsdatter.
– Vi bistår gjerne med å finne bilder som passer til interiøret, eller den spesielle gaven til bryllup, dåp eller jubileum. Vi rammer inn bilder på bestilling, og har også kunstforeninger og bedrifter som bruker oss fast til utsmykning og gaver.

Familiebedrift

Det var hennes mor, Greta Egeland, som startet galleriet i 1997, men Bjørg har vært med i kulissene helt fra starten. 
– Min mor var 62 år da hun startet og hadde ingen bakgrunn fra butikk. Det står det respekt av, sier hun. 
Fra sidelinjen skyter Greta inn at hun syntes det var bedre å prøve og feile, enn ikke å prøve i det hele tatt. For selv om hun i dag har blitt 84 år og egentlig har gått av med pensjon så er hun ofte innom galleriet og hjelper til. Latteren sitter løst hos de to og det er ikke vanskelig å tro når de forteller at de aldri har kranglet i de 22 årene de har drevet galleriet. 
– Jeg synes jeg er heldig som får lov til å jobbe litt fremdeles, da får jeg mosjonert både hodet og kroppen. Bærums Verk er dessuten et fantastisk sted å jobbe, sier Greta med et smil.

I tillegg til mor og datter er det også to andre som jobber ved galleriet, Susanne Lommel og Stine Woxman. Det må til når man har åpent syv dager i uken 360 dager i året.
Når Kunstværket først åpnet hadde de to kunstnere i stallen. I dag formidler de verk fra over 80 kunstnere, som Per Fronth, Frank Brunner, Kristian Finnborud, Nico Widerberg, Gro Mukta Holter, Gunilla Holm, Rolf Nerli og Orion Righard. Nå er det snart duket for sommerutstilling hvor alle galleriets kunstnere er representert. I tillegg til den tradisjonelle juleutstillingen har de også fire separatutstillinger gjennom året. I september blir det utstilling med Kristian Finnborud og i oktober Alexander Stub.

Nå er det Sommerutstillingen som står for tur og galleristen gleder seg til å montere utstillingen. 
– Noe av det morsomste med å jobbe i et galleri er nettopp dette, sier Bjørg entusiastisk. 
– Alt skal pusles sammen, som uttrykk, størrelse og farger. Over 150 kunstverk står klare til å finne sin plass på veggene. Målet er alltid å lage den beste utstillingen vi noensinne har gjort. Og det skal vi klare! I år også!

FAKTA: Kunstværket

• Adresse: Verksgaten 8 B
• Web: www.kunstvaerket.no
• Epost: galleri@kunstvaerket.no 
• Tlf: 95 33 13 67

Tekst: Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook