Hjem » Oslo »  Smykkeinspirasjon i Bogstadveien

Smykkeinspirasjon i Bogstadveien

Barokke perler, tennisarmbånd og gullsmykker med mening. Blar man i de store motemagasinene ser man at smykker er i vinden som aldri før. Hos Gullborgen finner du et litt annerledes utvalg enn hos mange andre gullsmeder. Her er du nærmest garantert å finne det perfekte smykket, enten det er til deg selv eller en gave til noen du er glad i!

Tidligere var det å kjøpe et smykke til sin kjære ofte et tegn på at forholdet var på vei til å bli mer seriøst. I dag har dette heldigvis endret seg og hos Gullborgen ser de at unge i dag gjerne kjøper gull og glitter i gave selv om man ikke har vært sammen i ti år. 
– Vi ser at den yngre garde har blitt mye flinkere til både å bruke smykker og kjøpe til seg selv og andre. Mange kjøper gjerne smykker i gaver til kjæresten. Det er også en tydelig trend at de yngre er opptatt av ekte smykker, forteller Christina og Anniken Borgen.

De to søstrene er tredje generasjon i familiebedriften som kan skilte med en lang historie. Bedriften ble nemlig startet allerede i 1954 av deres besteforeldre. I dag har Gullborgen to butikker i Oslo, hovedforretningen i Storgata som drives av deres mor og butikken i Bogstadveien på Majorstuen som drives av Christina og Anniken. Og det er tydelig at de to har arvet lidenskapen for gullsmedbransjen. 
– Det har ikke vært mange familiemiddager hvor vi ikke har diskutert fag, sier de med et smil. 
– Vi merker at mange av kundene våre ser på det som en ekstra trygghet at vi har vært i bransjen så lenge. Butikken her i Bogstadveien har jo vært her i over 40 år. I tillegg til de to fysiske butikkene har vi nettbutikk på gullborgen.no med et godt utvalg av både gifteringer og andre varer.

I det siste har det vært en del byggearbeid i gatene utenfor begge butikkene, noe som har gjort fremkommeligheten litt vanskeligere. 
– Det har gjort det litt mer utfordrende for folk å komme til butikkene, men vi ser heldigvis at mange er opptatt av å støtte de fysiske butikkene og opprettholde butikkstanden. Mange synes det er hyggeligere å handle i en butikk enn på nett. Derfor er det viktig for oss med god kundeservice og gi kundene en hyggelig opplevelse når de kommer til oss.

Velger ut kolleksjonene selv

Gullborgen er dessuten aktive på Instagram hvor de legger ut både inspirerende innlegg og gode tilbud. De håndterer selv alt som har både med annonsering, sosiale medier og nettbutikken å gjøre. 
– Dette gir oss muligheten til å fokusere mer på personlig service også i nettbutikken, noe som kan være en utfordring. Mange av jentene som jobber i butikken er dessuten veldig dyktige med Instagram og legger ofte ut innlegg der. 
Det blir gjerne sånn at man må gjøre det meste selv når man driver selvstendige butikker og ikke er en del av en kjede. En annen fordel er at man selv får velge vareutvalget. Dermed finner du ofte smykker hos Gullborgen som du ikke finner alle andre steder. Da IN magasinet var på besøk hadde de også besøk av en leverandør fra Spania og var i full gang med å velge ut nye kolleksjoner. 
– Vi velger ofte små leverandører, i tillegg til at vi designer en del selv. Mange av våre leverandører kommer fra Spania, Belgia og Frankrike. Vi vet hva mange av kundene våre har lyst på og det hender ofte at vi har en spesiell kunde i bakhodet når vi velger ut et smykke. Nå har vi dessuten nettopp kommet tilbake fra en stor innkjøpsmesse i München. Det er gøy å la seg inspirere på slike messer og se hvilke trender som gjelder ellers i Europa.

Smykker med mening

Også innen smykkeverdenen er det skiftende trender. Akkurat nå er det få ting som er mer trendy enn personlige smykker med mening, og aller helst skal det være gullsmykker. For noen år siden fikk nemlig gult gull sin store renessanse. 
– Det er gult gull vi selger aller mest av. Det eneste unntaket er forlovelsesringer hvor det fremdeles går mest i hvitt gull. Dette henger sammen med at folk er opptatt av å kjøpe forlovelsesringer med diamanter i god kvalitet og diamantene kommer best frem med hvitt gull, sier Christina og Anniken.
Gullplater med navn eller initialer er fremdeles veldig populært. Mange velger også små anheng med gutte- eller jentefigurer som symboliserer barna. Du kan gjerne ha flere smykker sammen eller flere anheng på det samme kjedet. De store gullkjedene er dessuten tilbake og det er fremdeles trendy med mange tynne gullarmbånd sammen. Nå er i tillegg perler på vei tilbake, en trend som også er på vei til Norge. 
– Det skal gjerne være ulike størrelser på perlene og de skal helst ikke være perfekte. Barokke perler er for eksempel veldig populært. Det er også fint med en blanding av gull og perler. 

Tennisarmbånd og signetringer

Tennisarmbånd er et klassisk smykke som aldri går av moten. De er fremdeles like etterspurte i dag og hos Gullborgen får du de vakre diamantarmbåndene fra 20 000,- og oppover. Tennisarmbånd er dessuten alltid populære gaver både til bursdager, jubileer og som morgengave. Det er dessuten en litt retro-stil over moten akkurat nå og det er nok mange som har kikket litt i farmors smykkeskrin etter både gullkjeder og perler. 
– Signetringer har også blitt veldig populære igjen, enten med graverte initialer eller våpenskjold. For eksempel er det mange yngre jenter som ønsker seg en ordentlig signetring. Smykker veldig populært blant de unge og de ønsker seg helst ekte smykker, blant annet til konfirmasjonen. Til jentene går det mye i diamantøreringer eller fine gullarmbånd, mens det til guttene er mansjettknapper, klokker og skinnarmbånd. Men også guttene har begynt å bruke mer smykker og vi har mange unge gutter innom som spør etter gullkjeder. 
Hos Gullborgen finner du smykker i alle prisklasser. Er du på jakt etter en hyggelig venninnegave har de blant annet ørepynt i ekte 14 karat gull fra 299,-. Her får du dessuten alltid hjelp til å finne det perfekte smykket enten det er til deg selv eller en gave til en av livets små eller store anledninger!

FAKTA: Gullborgen

• Avdelinger:
- STORGATA 28 | Tlf: 22 17 51 11
- BOGSTADVEIEN 43 | Tlf: 22 16 60 90 
• Epost: post@gullborgen.no
• Web: gullborgen.no
• Facebook: facebook.com/gullborgen.no
• Instagram: instagram.com/gullborgen

Tekst & foto: Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook