Hjem » Trondheim »  Slik smykker du deg i sommer

Slik smykker du deg i sommer

Frieriplaner, gifteplaner eller bare lyst til å pynte deg litt ekstra i sommer? Ta turen innom Gullsmed Dahlsveen for inspirasjon og hjelp til å finne smykket som passer akkurat deg.

Charlotte Svegård (t.v.), Hilde Lyså og Jeanette Strømmen hos Gullsmed Dahlsveen står klare til å gjøre deg smykkefin denne sommeren.
Charlotte Svegård (t.v.), Hilde Lyså og Jeanette Strømmen hos Gullsmed Dahlsveen står klare til å gjøre deg smykkefin denne sommeren.

Vi er midt inne i frieri- og bryllupssesongen, og det er travle dager i gullsmedforretningen i Olav Tryggvasons gate. Etter to år med pandemi er det mange som har mye å ta igjen, skal vi tro daglig leder Jeanette Strømmen. 
– Pandemien utsatte jo alt, og vi merker nå en økning i salget av gifteringer og forlovelsesringer. Jeg tror folk er mer bevisst på å handle lokalt, og så er det jo noe med å få prøvd ringene i butikk og få sett ordentlig på hvilken størrelse som passer, sier Strømmen.

Skreddersydde Lykkeringer

Hun sikter spesielt til merkevaren Lykkeringene, som er Mestergulls eget designkonsept og som favner en av landets største kolleksjoner innen gifteringer og forlovelsesringer. Med Lykkeringene kan du designe dine helt unike ringer, forklarer Strømmen.
– Her er det bare fantasien som setter grenser. Du velger først ringens form, bredde og tykkelse, før du går videre til å designe med mønster, overflate, utvendig gravering og diamanter, hvis man ønsker det. Resultatet blir et par skreddersydde ringer kun til dere.

Det danske smykkemerket Ole Lyngaard er ute med den nye kolleksjonen BOHO denne sesongen.
Det danske smykkemerket Ole Lyngaard er ute med den nye kolleksjonen BOHO denne sesongen.

Morgengaver

Egendesignede smykker er også populære å gi i morgengave, ifølge Strømmen. Og mansjettknapper til han eller diamanter til henne slår heller aldri feil. 
– Gullsmed Dahlsveen har som en del av Mestergull en av landets største diamantkolleksjoner, og de hjelper gjerne kundene med å finne den perfekte morgengaven, tilpasset hver enkelt kundes budsjett. Det er ingen fasit på hva man kan gi i morgengave, påpeker hun.

Sølv og farger

Noe annet som trender akkurat nå er sølvsmykker, og særlig smykker i forgylt sølv eller øreringer med eller uten fargede stener som man kan supplere med charms. Strømmen forteller at de fører sølvsmykker fra blant andre GID, Viventy, Bjørg og Charlotte Strømmen, og har derfor noe for enhver smak, enten du liker det klassiske og elegante eller det trendy og moderne.
– Vil du gå for det mer klassiske har det for eksempel kommet inn en helt fantastisk ring i 14 karat gull med grønn turmalin, omkranset med 48 diamanter. Denne bare må prøves på fingeren, er oppfordringen fra Strømmen. 
Hun legger til at vi vil se mer farger nå enn tidligere, og sier særlig ørepynt med fargede stener er en stor trend. 
– Hos oss kan du få smykker fra noen hundrelapper og oppover. Det er jo veldig populært med øreringer, gjerne flere sammen i forskjellige størrelser, sier hun.

Øreringer med farger og charms er trendy i sommer, sier daglig leder Jeanette Strømmen.
Øreringer med farger og charms er trendy i sommer, sier daglig leder Jeanette Strømmen.

Bohemsk fra Ole Lyngaard

Bestselgeren Ole Lynggaard står for sesongens mest eksklusive smykkenyhet. Kolleksjonen BOHO er inspirert av intet mindre enn «jugendtiden, den bohemske livsstilen og naturens underverker». Alle smykkene er håndlagde i 18 karat gull og er satt sammen med edelstener og diamanter.
– Kundene elsker Ole Lynggaard. De følger med på sosiale medier og vet om nyhetene før de kommer i butikk. Og de fleste vil komme innom og se på og prøve smykkene før de kjøper, sier Strømmen.

Fakta Gullsmed Dahlsveen

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift & Mestergull
 

Følg IN magasinet på Facebook