Hjem » Asker&Bærum »  Skipperstuen i Drøbak

Skipperstuen i Drøbak

Det genuint folkelige, og det ærlige utrykket til en skikkelig Bouillabaisse gjenspeiler mye av filosofien til kjøkkenet på Skipperstuen.

Navnet Skipperstuen har bestått siden 70-tallet og nåværende driver Lloyd Fredrik Klüwer har holdt det gående siden 2005.

Dette bør mange restauranter lære noe av. Norsk fisk og skalldyr er råvarer i ypperste verdensklasse, men mange kokker klarer ofte i sin iver etter å være kreative, å maskere den rene uforfalskede smaken, av disse råvarene. 

Skal du få ferskere skalldyr, må du ut å sette teiner selv!

Til tross for at kjøkkensjef Ljubisa har bakgrunn fra internasjonale stjernerestauranter, bla. Maemo holder han seg til dette ærlige og ekte uttrykket i sin kokekunst. Bouillabaisse ble tradisjonelt laget på stranden av fiskere i Marseille. Her kokte de suppe på restene av fangsten, mens de drakk Pastis og røkte pipe. Dette er nok et eksempel på at traust hverdagsmat har blitt løftet frem som gourmetmat, og det med rette. Lokalet innbyr heller ikke til jålete kokeri. I dette tradisjonsrike lokalet har det vært drevet restaurant siden krigen. Som notorisk vanemenneske har jeg dessverre ikke rukket å spise meg gjennom menyen på Skipperstuen, men jeg har hørt fra sikre kilder at både sommerpastaen med skalldyr og lime, samt den kremete fiskesuppen smaker helt storartet. Restauranten skifter meny etter årstidene, på sommeren er det for eksempel sjømaten som er i fokus. Hellstrøm er sitert på at han aldri bestiller Bouillabaisse i Norge. Han kan umulig ha vært på skipperstuen.

FAKTA: Skipperstuen i Drøbak

  • Skipperstuen ligger midt i idylliske Drøbak båthavn. Fra restauranten kan du følge båttrafikken i Oslofjorden, mens du nyter et godt måltid.
  • Adresse: Havnebakken 11, 1440 Drøbak 
  • Nettside: skipperstuen.no
  • Bordbestilling: Skipperstuen foretrekker bordbestilling via sin nettside.
  • Epost: post@skipperstuen.no
  • Telefon: 64 93 07 03 
  • Facebook: @Skipperstuen
  • Kjøkken holder åpent: Mandag-fredag 12-20, lørdag 12-21 & søndag 13-18


Tekst & foto: Stein O Kaasa

Følg IN magasinet på Facebook