Hjem » Asker&Bærum »  Skattekammer på Bærums Verk

Skattekammer på Bærums Verk

– Før jeg kom til Verksgata lagde jeg tingene selv, hadde kurs og stilte ut kunst i kjelleren på den gamle skolebygningen på Bærums Verk, forteller Tone Kavlie-Jørgensen Økland. 

I dag holder VannPerlen til i et lite rødt hus, idyllisk beliggende langs elven i Verksgata. 
– Nå kjøper jeg inn varene fra en mengde norske leverandører og får dermed tak i et variert mangfold av spennende varer.

Vi besøker Tone i butikken hennes og blir aldeles overveldet av inntrykk. Så mye varer i en så liten butikk! Smykker, klær, hatter, kunst, gaveartikler. Det skal være umulig å ikke finne en gave her.
– Jeg har en frodig butikk hvor alle kan gå på skattejakt, forteller Tone. 
– Det er gøy å ha en butikk som er helt unik. Denne butikken handler om mangfold og overflod. Her bugner det av fargerike, fine og spennende ting som man ikke finner alle andre steder, til fryd til glede! Som nevnt, her må uttrykket «noe for enhver smak» tas helt bokstavelig!
– Senest i går hadde jeg fire generasjoner innom, sier Tone.
– Det er klart det er gøy når alle går her og koser seg lenge, og finner noe de vil handle. Da blir jeg litt stolt. Det er veldig sjelden at noen går tomhendt ut herfra når de først har kommet inn over dørstokken, og lar det noe overveldende førsteinntrykket synke inn.

Selv om dette i hovedsak er en butikk for jenter i alle aldre, så hender det mang en gang at mennene blir forbauset over at de ender opp med å kjøpe noe til seg selv.
– VannPerlen har et fantastisk utvalg av gaver til enhver anledning!

Om du er på jakt etter tilbehør til et antrekk i form av smykker, skjerf, vesker, hatter, hårpynt eller annet prikken over i-en, så er VannPerlen rette stedet!
– Ofte har vi kunder som har vært overalt i Oslo, Asker og Bærum uten å finne noe som passer, og så kommer de hit og finner det perfekte! Jeg har hatt folk som har kommet innom på vei til bryllup, iført kjolen og funnet alt tilbehøret på vei til kirken.

VannPerlen har også komplette antrekk og er kjent for stort og fargerikt utvalg av klær smykker, skjerf og sjal/ponchoer. 
– Jeg har virkelig drømmejobben – og blomstrer når jeg får være vertinne for butikkens mange hyggelige gjester! Jeg får stadig tilbakemeldinger av folk som blir så glade av å stikke innom for å se på – og handle – fine ting fra dette skattekammeret av en butikk, forteller en engasjert Tone.

Den historiske bebyggelsen og nærheten til flott natur gjør Bærums Verk til et fantastisk sted. Det er det dette som gjorde at Tone startet butikk nettopp her. Den gangen i barselpermisjon og som kunststudent drev hun eget verksted med kursvirksomhet og hadde utsalg og galleri for lokale kunstnere og kunststudenter.
– Her i Verksgata og på Bærums Verk er det et veldig bra miljø med hyggelige kunder og gode kolleger i de andre unike nabobutikker, gallerier og spisesteder, sier Tone.
Om du allerede har gaveliste til jul og ønsker å være tidlig ute med julehandelen, så kan det være lurt å legge turen hit allerede nå, mens utvalget er aller størst og trengselen er som minst. På VannPerlen finner du noe som passer til alle, inkludert deg selv!

FAKTA: VannPerlen

• Adresse: Verksgata 8, 1353 Bærums Verk
• Instagram: www.instagram.com/vannperlen
• Facebook: www.facebook.com/vannperlen.no

Tekst: Stein Olav Kåsa | Foto: VannPerlen
 

Følg IN magasinet på Facebook