Hjem » Trondheim »  Skandinaviske møbler blant glass og servise

Skandinaviske møbler blant glass og servise

CI Pedersen utvider konseptet, og satser på møbler og interiør ved siden av glass, servise og bestikk.

Det betyr at du nå finner stoler, bord, puter, duker og pledd blant glass-, steintøy- og kjøkkenartiklene, som butikkjeden hittil har vært mest kjent for. Daglig leder hos CI Pedersen i Olav Tryggvasons gate, Annika Nørkov, sier det nye konseptet er blitt en suksess.
– Det har blitt veldig godt mottatt av kundene. Vi ser jo på trendene og hvordan markedet beveger seg, sier hun.

Skandinavisk

Hittil har det gått mest av putene fra Hay og stolene og trillebordene fra Normann Copenhagen fra butikken i Olav Tryggvasons gate. Kundene vil ha de typiske «in-møblene», og kan velge i skandinavisk design fra merker som Designhouse Stockholm, Menu, Marimekko, Kähler og Skagerak. Sistnevnte merke kommer denne sesongen med hyller, blomsterpotter, drivhus, hagemøbler, kjøkkenartikler og spisestuer i trendmaterialer som tre og keramikk. 
– Keramikk er på full fart inn igjen. Og så går det mye i tre. Vi ser også veldig mye planter og blomsterkrukker, og man er mer opptatt av urter, forteller Nørkov. 
Når det gjelder farger, er det blåtoner og pasteller som dominerer denne sesongen.

Nytt servise

Satsingen på møbler og interiør har ført til at flere yngre kjøpere har fått øynene opp for CI Pedersen, noe Nørkov synes er gledelig. Samtidig understreker hun at de fortsatt er størst på glass, servise og bestikk. 
– Vi har ikke noe dårligere utvalg enn før, men vi har fått myket opp litt med puter, pledd og krukker til grønnplanter, sier hun.
Nørkov viser frem en av nyhetene innen servise; hverdagsserviset fra Royal Doulton, i duse, lyse farger. Nørkov beskriver stilen som rustikk, med enkel design. Også populære Kähler er aktuell med et nytt servise i steingods, og etterspørselen har ifølge Nørkov vært stor.
– Kähler har jo hatt veldig mange bestselgere. Serviset ble lansert i januar, og vi har fått mange spørsmål rundt det. Stilen er ganske enkel, men det er noe med det likevel, sier hun.

Mix & Match

Selv om trøndere er glade i det hvite og tradisjonelle, merker Nørkov at stadig flere tør å eksperimentere med ulike farger og stiler til borddekkingen. Nå er det også trendy å mikse og matche farger og mønster, til og med når fin-serviset skal på bordet.
– Vi ser at leverandørene blander servise med forskjellige mønstre. Klassiske Wedgwood kommer også med mer blandet mønster, sier Nørkov.

Relansering og nytt merke

En annen nyhet denne sesongen er relanseringen av emaljebollene fra Cathrineholm of Norway, med design av den norske designeren Grete Prytz Kittelsen. Bollene har kun vært i salg noen uker, men har fått en svært god mottakelse, ifølge Nørkov. Butikken har også fått inn et helt nytt interiørmerke, danske Aytm, som består av interiørvarer i tidløs, luksuriøs og nordisk design.

Veiledning

Trenger du gode tips til borddekkingen, bistår Nørkov og hennes medarbeidere deg gjerne med veiledning.
– Vi dekker bord og foreslår sammensetninger for kundene. Vi har jo mye kunnskap om produktene, og flere av oss har jobbet i bransjen i mange år, sier Nørkov.
Du finner også CI Pedersen på Sirkus Shopping, i tillegg til butikken i Olav Tryggvasons gate.

Tekst: Renate Brødreskift | Foto: Renate Brødreskift & Designforevig.no

Følg IN magasinet på Facebook