Hjem » Asker&Bærum »  Sjokolademagi

Sjokolademagi

Den lille sjokoladefabrikken på Bærums Verk virker nesten som om den er hentet rett ut fra eventyrene. I det lille trehuset innerst i Verksgata formelig bugner hyllene over av gourmetsjokolade i alle varianter, laget etter egne oppskrifter og av de beste råvarer. Perfekt å ta med seg på en piknik i Skulpturparken, servere gjestene dine til dessert eller som en gave til deg selv eller noen du er glad i!

Det er nesten så man ikke tror sine egne øyne når man kommer inn dørene hos Den lille sjokoladefabrikken. Det sjarmerende trehuset på Bærums Verk er innredet som en gammel landhandel og fylt nærmest til randen med fristende sjokolade i alle former. Dette må jo være drømmebutikken for både barn og voksne. Og det er tydelig at folk i Bærum setter pris på sjokoladeriet. På de 15 årene som har gått siden de først åpnet dørene har bedriften vokst seg stadig større.
Og det var slettes ingen tilfeldighet at det ble nettopp sjokolade innehaver Fabiola satset på. Hun kommer opprinnelig fra Guatemala og har nærmest vokst opp med sjokolade. – Min bestemor og far har en kakaoplantasje og da jeg vokste opp lagde alltid min bestemor varm sjokolade, det er jo det man drikker i Guatemala. Da jeg flyttet hit oppdaget jeg at det ikke fantes steder hvor man fikk gourmetsjokolade. Jeg begynte å lage sjokolade selv etter gamle oppskrifter og prøvde meg frem med ulike ingredienser. Etter hvert som vi har vokst oss store så lager jeg ikke all sjokoladen selv lengre, men den lages fremdeles etter mine oppskrifter, forteller hun.
Sjokoladen du får hos Den Lille Sjokoladefabrikken er laget med de beste råvarer, med høyt kakaoinnhold, rene frukter, bær og ekte marsipan. 
– Jeg har brukt mye tid på å eksperimentere med ulike smaker. Her i Norden er for eksempel lakris veldig populært. Så jeg prøvde meg litt frem med lakris og det viste seg å slå skikkelig an. Oppskriftene varierer også etter sesong og vi har ulike smaker til Halloween, påske, høst og jul. Nå til sommeren er det mye lettere smaker som sitron, ingefær, bringebær, appelsin og kirsebær.

Populære bedriftsgaver

Sjokoladene egner seg perfekt til dessert og på denne tiden av året er det mange som er innom for å kjøpe sjokolade for å servere i konfirmasjoner, dåp eller bryllup. Sjokolade er dessuten alltid en perfekt gave, særlig til den som har «alt». Her får du esker med enten 15, 20 eller 30 konfektbiter, elegant innpakket i en vakker eske. 
– Tiden før jul er vår travleste sesong, med mange som både skal ha sjokolade til seg selv og ikke minst til julegaver. Stadig flere bedrifter oppdager dessuten at sjokolade er en flott gave til de ansatte. Vi har flere bedriftskunder og får veldig gode tilbakemeldinger om at de ansatte er fornøyde.
Selv om gourmetsjokoladen kanskje faller aller mest i smak hos de voksne, så har Den Lille Sjokoladefabrikken også mye fristende for barna. 
– Vi har melkesjokolade med blant annet non-stop og bjørnebær, i tillegg til sjokolade formet som bamser eller spøkelser til Halloween. Vi har dessuten utrolig mange glade kunder. Alle blir jo i godt humør av å komme inn her, avslutter Fabiola med et smil og ønsker alle velkomne til det lille sjokoladeriet på Bærums Verk!

FAKTA: Den lille sjokoladefabrikken

• Adresse: Verksgata 10, 1353 Bærums Verk
• Telefonnummer: 67 15 32 74
• E-post: denlillesjoko@gmail.com
• Åpningstider: Mandag stengt, tirsdag-fredag 10-17, lørdag 10-16 & søndag 12-16

Tekst & foto: Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook