Hjem » Asker&Bærum »  Sjelens speil

Sjelens speil

Det sies at øynene er sjelens speil og det er gjerne øynene vi først legger merke til hos andre. Samtidig er øyepartiet der hvor aldringstegnene først gjør seg bemerket. Hos Le Skin på Slependen tilbyr de skreddersydde behandlinger som gir deg et mer våkent og opplagt blikk!

Få ting er så viktig for førsteinntrykket som øynene. Et våkent og opplagt øyeparti gjør dessuten at vi ser yngre ut. 
– Huden rundt øynene er den tynneste på hele kroppen og er dermed mer sensitiv og tar lettere skade enn huden på resten av kroppen. Øyepartiet er også der man først ser synlige aldringstegn som ulike grader av linjer og rynker, mørke ringer, hovenhet, poser, tap av spenst, tap av kontur og tørrhetslinjer, forteller laser- og hudterapeut Siri Rød Holmboe hos Le Skin. 
Heldigvis er det mye man kan gjøre for å forebygge og behandle, både på egen hånd og ved klinikken. Le Skin er en kosmetisk medisinsk klinikk som holder til i lyse og moderne lokaler i Slependenveien. Klinikken har fokus på medisinsk behandling av problemhud og forebygging av aldring av huden. Blant deres spesialiteter er laserbehandlinger, kjemisk peeling, injeksjoner, permanent makeup og medisinsk hudpleie. Klinikken drives av Siri som er blant de i Norge med mest og lengst erfaring innen laserbehandling. Tidligere har hun blant annet jobbet hos Klinikk Bunæs og Volvat. Med seg på laget har hun ansiktskirurg Dr. Robby Roarsen, kosmetisk sykepleier Line Enge Elgmork og resepsjonist Elisabeth Hjelmeset.

Pass på huden din

Den brede ekspertisen gjør at de kan skreddersy behandlinger etter den enkeltes behov og ønsker, dette gjelder også for øyepartiet. I tillegg er det en del du selv kan gjøre for å passe på huden. 
– Mesteparten av aldringstegnene våre skyldes stråler fra solen. Sol er nydelig for kropp og sinn, men det er også en versting med tanke på aldring av huden. Bruk av solbeskyttelse er derfor grunnleggende for å forebygge aldring av huden. Hudens aldringsprosess starter allerede i midten av 20-årene, men gener, livsstil, soling, bruk av medisiner og kjønn gjør at den varierer fra person til person. Når vi blir eldre synker produksjonen av kollagen og elastin som er med på å sørge for en spenstig og fast hud. Hudens innhold av hyaluronsyre, som binder fuktighet, reduseres og huden mister noe av sitt volum og rynkene blir dypere. Dessuten reduseres muskelkraften, huden blir tynnere og de første linjene og rynkene kommer til syne, forteller Siri.
Det finnes dessverre ingen universell måte å stanse aldringsprosessen, men hudpleie er vesentlig. 
– En sunn livsstil med moderat mosjon, sunn kost, gode hudpleierutiner og lite røyk og alkohol er påvist å være gunstig. Søvn er også viktig, da øker blodtilførselen til huden og lar den reparere seg selv mer effektivt. Det er kanskje lettere sagt enn gjort, men det er også viktig å stresse mindre. Når vi stresser frigjør hjernen økte mengder av stresshormonet kortisol. Dette kan gi økt talgdannelse, kviser og håravfall. I forhold til øyepartiet er det også viktig å redusere salt, alkohol og koffein i kostholdet, særlig hvis du plages med hovenhet og poser. Drikk rikelig med vann, bruk alltid UV-beskyttelse uavhengig av årstid, vær mild mot øyepartiet når du påfører og fjerner makeup, unngå uttørrende og irriterende makeup og bruk solbriller med UV-beskyttelse!

Behandlinger for øyepartiet

Le Skin tilbyr flere behandlinger rettet mot øyepartiet. Ved større hudoverskudd vil operasjon av øvre eller nedre øyelokk være den beste løsningen, eventuelt også panneløft. Laserbehandlinger er effektivt for oppstramming av løs hud og ved dypere rynker. Dette er dessuten et godt alternativ for de som ikke vil opereres eller ved svake øyemuskler der operasjon ikke er egnet. Ved klinikken utfører de også avanserte injeksjonsbehandlinger med filleren Teosyal Redensity 2, hvor man fyller opp «søkk» eller hulrom under øynene. Fillere er i tillegg godt egnet for øyebrynsløft og for å erstatte tapt volum i ansiktet. Og med muskelavslappende midler kan man forbedre smilerynker rundt øynene, gjøre øyebrynsløft eller forbedre sinnarynken.
Den nye behandlingen Aqua Gold er dessuten et bra alternativ for forbedringer i nedre øyelokk og på kråketær, små linjer og tørrhet i huden. - ZO Skin Health har også flere kremer som virker oppstrammende og som forbedrer elastisitet, linjer og mørke ringer. Og Skin Pen/Microneedling med serumer for generell hudforbedring av øyepartiet gir økt produksjon av kollagen og tilfører fukt. Også Stavye BB Glow Semipermanent Makeup som påføres ved hjelp av microneedling vil stimulere til økt kollagenproduksjon, samt tilføre fukt, vitaminer og ingredienser som lysner på pigment. I tillegg har den en makeupfunksjon som skjuler mørke ringer. Med andre ord har vi mange muligheter. Det er ikke sånn at alle skal gjøre alt, men vi har et bredt spekter av redskaper slik at vi kan hjelpe alle. Siden vi som jobber her har hver våre fagfelt kan vi jobbe sammen i team og finne den behandlingen som er optimal for hver enkelt, avslutter Siri og ønsker alle hjertelig velkommen til Le Skin for en uforpliktende konsultasjon.

FAKTA: Le Skin

• Ta kontakt for en uforpliktende konsultasjon og la oss se hva vi kan hjelpe med!
• Adresse: Slependveien 48, 1341 Slependen
• Telefon: 941 33 553
• E-post: info@leskin.no
• Webside: www.leskin.no
• Facebook: www.facebook.com/leskin.no
• Instagram: www.instagram.com/le.skin

Tekst: Mona Gullstein | Foto: Mona Gullstein & Le Skin
 

Følg IN magasinet på Facebook