Hjem » Asker&Bærum »  Sjarmerende og annerledes butikk

Sjarmerende og annerledes butikk

Fru Amundsens på Bærums Verk er ikke helt som andre butikker. Her finner du både noe nytt til deg selv og den perfekte gaven som mottakeren garantert vil sette pris på. Og du skal ikke se bort ifra at du også blir i bedre humør etter et besøk her!

Det er tydelig allerede før man kommer inn døren at Fru Amundsens er en litt annerledes butikk. I det du runder hjørnet på det sjarmerende trehuset fra 1760 blir du møtt av et bugnende blomsterhav. Innenfor den lave tredøren er det nesten en hjemmekoselig stemning og Fru Amundsens er en av disse butikkene hvor man kan rusle rundt lenge og bare la seg inspirere av de mange vakre tingene.
Mange kjenner kanskje butikken under det tidligere navnet Smykkeverket. Innehaver Trine Lise Lund er nemlig opprinnelig smykkedesigner. 
– Jeg har holdt til her i nesten ti år, men denne våren valgte jeg å skifte navn på butikken. Det å fokusere bare på smykker ble litt for snevert og jeg følte at jeg trengte noen flere ben å stå på, forteller hun. 
Men en del av butikken er fremdeles forbeholdt smykker og her finner du både smykker fra kjente, norske smykkedesignere som Monika Bakka, Ane Haugen og Vanja Steinbru og ikke minst de flotte smykkene Trine selv produserer.

Det at det er norske designere som står i fokus er slettes ingen tilfeldighet. Med unntak av porselenskoppene i det engelske rommet er nemlig alt du finner her laget i Norge. 
– Det ligger veldig mye kultur i produksjon og håndverk, og skal vi bevare norsk kultur er det viktig å bevare den norske produksjonen. I tillegg er jeg opptatt av at det skal være vakre ting. Jeg har alltid vært opptatt av estetikk. Hvis noe ikke er vakkert skjærer det i øynene og skaper en visuell støy, sier Trine med et smil. 
Og det mangler ikke på vakre ting i hyllene hos Fru Amundsens. Her finner du alt fra små pyntegjenstander til stearinlys, duftlys og te.

Bærums eneste forhandler av Oleana

Fru Amundsens er dessuten Bærums eneste forhandler av de flotte jakkene fra Oleana. De fargerike jakkene tilfører ethvert antrekk det lille ekstra og kan brukes til både hverdag og fest. 
– Dette er tidløse jakker i utrolig god kvalitet. Jakkene er laget i en blanding av ull og silke, og Oleana har fremdeles all produksjon i Norge. Jeg har tatt inn noen utvalgte jakker, i alle størrelser. Og om du savner en spesiell modell så bestiller jeg gjerne inn for deg.

Som nevnt er det et hederlig unntak fra «regelen» om norske produkter. I det lille rommet som så passende går under navnet «det engelske rommet» formelig bugner hyllene over av engelske porselenskopper i alle fasonger. 
– Jeg tør påstå at jeg har landets beste utvalg av engelske porselenskopper. De klassiske koppene fra Dunoon har jeg hatt lenge, men nå har jeg i tillegg fått inn Roy Kirkham og Melody Rose. Koppene fra Melody Rose er en absurd blanding av jålete tekopper med gullhanker, men med illustrasjoner av hodeskaller med kroner. Livet består jo av flest hverdager og jeg mener at de tingene vi omgir oss med hver dag skal være ting som gir oss glede. Og koppene fra Melody Rose gjør dagen litt morsommere! 

FAKTA: Fru Amundsens

• Adresse: Verksgata 7, 1353 Bærums Verk
• Telefonnummer: 406 72 873
• Web: www.fruamundsens.no
• Facebook: facebook.com/fruAmundsens

Tekst & foto: Mona Gullstein
 

Følg IN magasinet på Facebook